Azi, UDMR a facut tot ce-a depins de ea sa ne convinga ca ungurii sunt aidoma cu romanii!

0 54

Barbu Mateescu , loveste in UDMR, acest partid care refuza sa apere interesele maghiarilor si sustine mafia de la centru.

Uniunea Democratică a Maghiarilor din România depune o muncă asiduă, pe care o felicit, în sensul creșterii simpatiei românilor față de etnicii maghiari.

Dincolo de obsesii istorice și umori personale, orice etnic român cu scaun la cap poate admira Budapesta, realizările Ungariei medievale (când pe la noi cântau cucii), 1956, economia țării vecine etc. Pe multe, multe criterii – nu doar geografie – Ungaria e la vest de noi și maghiarii sunt mai occidentali decât noi. Și au fost întotdeauna.

UDMR depune însă de câțiva ani o muncă perseverentă, solidă și autentică de a convinge românii că și maghiarii sunt la fel ca ei. Românii, în special în afara Transilvaniei, se văd drept corupți, hoți, infectați de balcanism. UDMR strigă în răspuns: „Dar și noi suntem la fel! Și politicienii maghiari fug de justiție ca cei români! Cot la cot cu voi nenorocim sistemul de luptă anti-corupție! Să ne îmbrățișăm, fraților, căci ne asemănăm până peste putință!”

Observă cineva eforturile UDMR? Îi felicită vreo instituție, vreun ONG, vreun formator de opinie pentru încercarea lor de a produce o comunitate trans-etnică, unită și coerentă în bazinul carpato-dunărean? Nimeni.

De aceea nu putem avea lucruri bune.

Recomandari