„Avocatul pensiilor speciale”. Protest la sediul Avocatului Poporului, Renate Weber lucreaza pentru „politicienii corupti”

Celebrul protestatar Marian „Ceausescu” Morosanu a organizat, vineri, un protest in fata sediului Avocatului Poporului, in prima zi de la iesirea din starea de urgenta. „Acest avocat al poporului si-a batut joc de noi”, a spus Morosanu. Morosanu a lipit un afis la intrarea in sediul institutiei in care se afirma ca Renate Weber nu este Avocatul Poporului, ci „avocatul pensiilor speciale, al politicienilor corupti si al parlamentarilor”.

Comisia pentru drepturile omului a Camerei Deputatilor a avizat favorabil, la sfarsitul lunii martie, initiativa legislativa care prevede, printre altele, ca Avocatul Poporului sa aiba o indemnizatie lunara echivalenta cu a judecatorilor cu grad maxim de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. De asemenea, s-a votat ca Avocatul Poporului sa beneficieze de pensie speciala.

Potrivit raportului comisiei, publicat pe site-ul Camerei Deputatilor, decizia a fost luata, intr-o sedinta online, cu majoritate de voturi, fiind propuse unele modificari.

Initiativa legislativa prevede, printre altele, ca Avocatul Poporului si adjunctii acestuia au dreptul la o indemnizatie lunara echivalenta judecatorilor cu grad maxim de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, respectiv de la Curtea de Apel. La implinirea varstei standard de pensionare, Avocatul Poporului si adjunctii sai care au indeplinit cel putin un mandat complet beneficiaza de pensie calculata potrivit prevederilor legale aplicabile judecatorilor.

Proiectul a fost semnat de patru deputati PSD (Florin Iordache, Adrian Solomon, Marian Cucsa si Claudia Gilia), doi deputati UDMR (Izabella Ambrus si Eva Csep), deputatul PNL Adriana Saftoiu si deputatul Steluta Cataniciu (neafiliat). Documentul a fost inregistrat la Camera Deputatilor pe 9 martie 2020.

https://www.facebook.com/morosanutivilic.marian

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More