AVERTISMENT: Rusia ar putea invada Europa în 48 de ore și NATO nu are niciun plan

0 57

Dacă Rusia va ataca, Europa va fi la mila Domnului, este concluzia generalul britanic în rezervă Sir Richard Barrons, fost şef al Comandamentului Statului Major Interarme. Acesta a averizat că, dacă rușii doresc, pot trimite pe teritoriu european avioane de luptă, nave și trupe în 48 de ore. NATO ar putea lansa un contraatac eficient abia în câteva luni.

Sir Richard Barrons a avertizat că eșecul unor state precum Franța, Germania sau Italia de a lua în serios amenințarea rusească ar putea duce la pierderea de teritorii, ape și spațiu aerian, informează The Independent.

În timp ce statele din apropierea Rusiei sunt îngrijorate de atitudinea agresivă a acesteia, pentru țările vestice și sudice contracararea pericolului rus nu pare a fi o prioritate. Pe acestea din urmă le îngrijorează mai mult teroriștii și criza imigranților. Asta în ciuda faptului că Moscova investește tot mai mult în armată.

Barrons susține că NATO are capabilități mult mai mari decât Rusia, dar acestea sunt într-o stare de semi-inactivitate. Rușii s-ar putea folosi de forțele sale mai mici, dar pregătite pentru a ataca, iar alianța va trebui să răspundă, deși nu are pregătit nicin plan. În opinia generalului, totul este cauzat de lipsa unui consens între statele din nord, centru și sud.

Recomandari