Avem romani cinstiti in ITALIA. Un roman a gasit 1000 de euro si i-a inapoiat proprietarului

0 52

Românul, care trăiește de șapte ani în Italia, a intrat în atenția presei la Avezzano, provincia L’Aquila, ca protagonist al unei frumoase povești. A găsit 1.000 de euro și i-a restituit proprietarului. Bărbatul cu un simț civic admirabil, care își câștigă traiul zilnic aranjând cărucioarele unui supermarket de pe via Falcone, se numește Alin.

Tânărul a găsit lângă un cărucior pentru cumpărături un plic cu o mie de euro înăuntru pe care scria ”bani pentru chirie” și i-a restituit proprietarului. Când i-a fost înapoiată suma, pe care o credea pierdută pentru totdeauna, în afară de mulțumiri a decis să-i ofere lui Alin și o mică recompensă.

Un gest extraordinar în vremuri în care se vorbește prea des de infracțiuni comise de români și alți străini și de profundă criză a economiei. Suma găsită și înapoiată de Alin corespunde unui salariu, care în multe familii italienești se câștigă cu mari eforturi.

Poate are fi frumos ca atunci când ne ducem la supermarket-uri, dacă nu vrem, sau nu putem, să dăm o monedă străinilor, care se află în număr mare în exterior pentru a câștiga un ban fiindcă nu au un loc de muncă, să le dăruim măcar un zâmbet, deoarece printre ei se poate să fie mulți Alini.

Recomandari