Avea 20 de ani când a murit de cancer. Cu câteva zile înainte să-și piardă viața a pus pe facebook un mesaj înfiorător care a schimbat viețile tuturor celor care l-au citit. Uite ce a scris

0 34

Pablo Ráez, avea 20 de ani, locuia în Spania, și a fost un om care a declanșat o schimbare uriașă în lume, totul din cauza unei tragedii personale.

În anul 2015 el a fost diagnosticat pentru prima dată cu leucemie, a făcut chimioterapie și s-a vindecat după ce a primit un transplant de măduvă, dar apoi cancerul a reapărut și i-a fost fatal. Dar înainte să moară, Pablo a făcut ceva care de atunci inspiră oameni din întreaga lume către o schimbare reală. El nu a lăsat boala să-l oprească în a conta cu adevărat pentru lumea în care a trăit.

Pablo a început o campanie cu hashtag-ul #retounmillón (#provocareaunmilion) și a ales să își petreacă ultimele luni din viață crescând numărul donatorilor de măduvă osoasă din Spania de la 230.000 la 1 milion. Pablo și-a îndeplinit misiunea înainte să moară.

Iată mesajul despre care vorbeam la începutul articolului:

,,Mă gândeam la ceva și am vrut să împart gândul cu voi. Trăim într-o societate unde muncim și câștigăm bani prin timp, ceea ce înseamnă că trăim pentru și prin timp. Trăim ca sclavi într-un sistem bazat pe birocrație pură. Planeta se deteriorează rapid, noi o distrugem: noi suntem cei care topim ghețarii de la poluri, noi construim tot felul de obiecte dăunătoare, noi facem războaie, ucidem oameni și facem tot mai multe lucruri care vor declanșa sfârșitul acestei lumi, și totul din cauza banilor.

Nu suntem fericiți cu ceea ce avem, dorim mereu mai mult. Viața ar trebui trăită simplu și într-un sistem care are grijă de fiecare persoană și de această planetă minunată. Avem nevoie să fim fericiți și să vedem ce putem face pentru lume, avem nevoie să începem să înțelegem ceea ce e cu adevărat important și avem nevoie să știm cât de mult contează asta.

Avem nevoie să iubim mai mult, în primul rând pe noi înșine și apoi întreaga lume. Ai nevoie să te iubești pe tine înainte să poți iubi pe alții. Haideți să zâmbim mai mult, haideți să îmbrățișăm mai mult, să oferim în jur mai multă pace; haideți să fim cea mai bună variantă a noastră. Să fim recunoscători vieții pentru că ne-a dat acest dar prețios de a ne trezi în fiecare dimineață, haideți să fim mai recunoscători”.

E o adevărată tragedie că Pablo nu a avut mai mult timp, dar el și viața lui sunt dovada că nu contează cât de puțin timp avem dacă știm cum să trăim frumos. Cuvintele și acțiunile lui arată ce om special a fost. Distribuie-i cuvintele, pentru o SCHIMBARE.

PS.: Haideți să îmbrățișăm mai mult!

Recomandari