Autostrada care s-a blocat într-o GROAPĂ DE GUNOI. Dacă alţii au dat de urşi sau lilieci, aici, deşeurile ‘postdecembriste’ au ieşit la suprafaţă

0 44

Tone de deşeuri ”predecembriste” blochează lucrările la breteaua de acces dinspre viitorul nod rutier Alba Iulia Sud spre centura oraşului.

Potrivit proiectului Autostrăzii Sebeş-Turda, Alba Iulia va fi conectată la şoseaua de mare viteză prin două noduri rutiere: Alba Iulia Sud şi Alba Iulia Nord.
Primul se situează imediat după viitorul pod al autostrăzii de la Limba (Ciugud), iar lucrările au avansat cât se poate de bine, astfel că, la sfârşitul anului trecut, acesta era în mare parte ”creionat”.
Mai mult, trei sferturi din breteaua spre centura Albei Iulia, care ne va ”cabla” la mult aşteptata autostradă, erau şi ele vizibile în teren. Aici, ca de altfel pe întreg Lotul 1 al autostrăzii, de 17 kilometri, tronson de la intrarea de la Sebeş până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia, lucrează Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL.
Lucrează sau mai bine zis a lucrat, pentru că un nou obstacol stă în calea constructorului şi a fericirii noastre. După urşi, lilieci şi broaşte, care au zădărnicit demersurile altor constructori de autostrăzi în România, le-a venit rândul şi celor de pe Lotul I al Autostrăzii Sebeş-Turda să dea de o surpriză ”în teren”, la figurat, dar şi la propriu. Potrivit reprezentanţilor antreprenorului, lucrările la breteaua de acces spre centura Albei Iulia de la nodul Alba Iulia Sud s-au ”înfundat” într-o mare de deşeuri.
Mii de metri cubi de gunoi autentic românesc, ”predecembrist”, au fost descoperiţi aici, constructorul înştiinţând în scris administraţia locală albaiuliană despre situaţia cu care se confruntă.
Recomandari