Autobuzul care merge deasupra drumurilor, evită traficul şi transportă 300 de pasageri – VIDEO

0 20

Compania Transit Explore Bus a testat autobuzul gigant pentru prima dată pe o şosea, marţi, în oraşul Qinhuangdao, din provincia chineză Hebei. Acesta circulă pe deasupra maşinilor din trafic, poate transporta 300 de pasageri deodată, are 21 de metri lungime, aproape opt metri lăţime şi cinci metri înălţime. Pentru a putea circula pe deasupra maşinilor, evitând blocajele din trafic, autobuzul futurist este amplasat pe piste speciale fixate pe marginea străzilor din oraşul chinez. Maşinile care se deplasează pe sub acest vehicul au la dispozişie un spaţiu de doi metri. China a gândit acest proiect inedit pentru a rezolva problema supraagomerării traficului.
Autobuzul, care seamănă cu un catamaran, poate circula cu o viteză de 60 de kilometri pe oră şi este alimentat cu energie electrică.
„Marele avantaj este că acest autobuz va scuti o mulţime de spaşiu pe drumuri“, a declarat, în luna mai, Song Youzhou, proiectant şef, pentru agenţia de presă Xinhua.
Song Youzhou a mai spus că sunt în proces de a construi mai multe prototipuri şi că deja cinci oraşe – Nanyang, Qinhuangdao, Shenyang, Tianjin şi Zhoukou – au semnat un contract cu compania pentru demararea unui proiect pilot cu aceste autobuze.
1470400293-2954-627x0 1470400293-2497-627x0
Recomandari