Au salvat vietile a 12 elevi, dar nu au putut face nimic pentru copiii lor! Povestea tragica a eroilor din autobuzul cuprins de flacari in nordul Italiei. 16 elevi au murit in urma accidentului

0 45

Dupa tragicul accident de autocar din nordul Italiei, in urma caruia 16 persoane au murit, iar alte 40 au fost ranite, a iesit la iveala o poveste de eroism, umbrita insa de o tristete coplesitoare.

György Vigh, profesor de educatie fizica, calatorea impreuna cu sotia lui, Erica, si cu cei doi copii, Balázs si Laura, cand autobuzul in care se aflau a fost implicat intr-un accident rutier, langa Verona.

In autobuz erau mai multi elevi ungari, profesori si parinti care se intorceau la Budapesta, dupa o excursie la ski in Alpii Francezi. Autobuzul a a lovit puternic pilonul unui pod şi a luat foc. 16 persoane, cei mai multi elevi, au murit, iar alte 40 de persoane au fost ranite.

György, impreuna cu sotia lui, au salvat vietile a zeci de copii, care au rams imobilizati intre fiare, imediat dupa accident, insa nu si-au putut salva copiii din autobuz, relateaza ziarul Corriere della Serra, citat de euronews.ro.

Erika isi aminteste cum fiica ei statea langa iubitul ei in momentul impactului. Spune ca a incercat, insa focul s-a extins mult prea repede si nu a mai reusit sa isi salveze copila.

Cei doi parinti sunt tratati si ei la un spital din Verona. Cauza accidentului nu a fost inca stabilita.

Recomandari