Au ramas fără mașină în Bulgaria. Le-a fost furată din parcarea hotelului. Ce spun autoritatile

0 27

Vacanţă încheiată prost pentru o familie de români care au mers într-o staţiune de pe litoralul bulgăresc. Maşina în valoare de 20.000 de euro le-a fost furată din parcarea hotelului. Cu toate că zona era supavegheată video, angajaţii hotelului nu au văzut nimic.

Anca Brandiburu s-a cazat împreună cu soţul şi cei doi copii într-un complex hotelier din Sveti Vlas. Concediul le-a fost stricat din chiar din prima noapte.

Anca Brandiburu : Pe data de 1, noaptea, mi s-a furat maşina din curtea hotelului supravegheată video. Poarta nu a fost închisă. La recepţie nu era nimeni, deşi scria că recepţia e nonstop.

Deşi geamul din camera soţilor era foarte aproape de parcare, aceştia nu au auzit niciun zgomot.

Anca Brandiburu: Am văzut filmarea: au venit trei băieţi cu şapca pe cap, cu veste reflectorizante, se tot uitau aici la recepţie dacă e cineva. 22 de minute a durat, i-a spart butucul, a făcut o cheie pe loc şi a plecat cu maşina.

Pe filmare, se observă cum la un moment dat hoţii întorc camera de supraveghere. A doua zi dimineaţă, când şi-au dat seama că maşina lipsea, i-au întrebat pe cei de la hotel cum a fost posibil să nu observe nimeni furtul.

Anca Brandiburu, turistă în Bulgaria: După ce ne-au furat nouă maşina, au închis şi poarta. Dădeau din umeri, râdeau.

Soţii au sunat la poliţie. Spun însă că nu au fost ajutaţi.

Cei de la consulat i-au anunţat că actele şi paşapoartele copiilor au fost găsite într-o geantă aruncată la gunoi. Nu sunt singurii turşti care au avut probleme în concediul petrecut în ţara vecină.

Cătălin Simion, centrul de presă al Poliţiei Române: Avem date despre 278 de turişti, care au fost implicaţi în evenimente pe raza staţiunilor din Bulgaria, 218 dintre aceştia au fost victime ale unor evenimente neplăcute, vorbim despre furturi, tamponări auto, distrugeri.

Şapte poliţişti au fost detaşaţi pe litoralul bulgăresc până pe 31 august.

Recomandari