Au dat lovitura! Cea mai folosită aplicaţie de taxi din România, vândută cu peste 10 milioane de euro. Au cumpărat-o nemţii de la Daimler

0 19

O subsidiară din România a companiei germane Daimler Mobility Services, parte din grupul Daimler, mytaxi, a anunţat joi achiziţia integrală a companiei de IT Clever Tech, care deţine aplicaţia Clever Taxi, valoarea achiziţiei fiind „o sumă de opt cifre”, adică peste 20 milioane euro.

Profit.ro a publicat miercuri informaţia potrivit căreia Clever Taxi a fost cumpărată integral de Intelligent Apps, proprietarul mytaxi.net, potrivit datelor din Monitorul Oficial. Clever Taxi a fost lansată în 2010 de Mihai Rotaru şi Alex Dumitru şi funcţionează în 20 de oraşe din România, având 17.000 de şoferi înregistraţi şi peste 600.000 de utilizatori.

Prin această achiziţie, mytaxi vrea să accelereze expansiunea pe plan internaţional a aplicaţiei de comandă taxi în Europa. România a devenit astfel a 11-a ţară din Europa în care mytaxi funcţionează. Noua echipa va lucra pentru a dezvolta noi soluţii de mobilitate atât pentru şoferi, cât şi pentru pasageri, potrivit cofondatorului şi directorului general al Clever Taxi, Mihai Rotaru.

Intenţionăm să dezvoltăm un centru local de Cercetare şi Dezvoltare (R&D) în Bucureşti pentru a furniza tehnologia necesară pentru mobilitatea globală şi suntem în plin proces de recrutare şi angajare în toate aspectele afacerii şi tehnologiei”, a declarat Rotaru, în cadrul comunicatului. Din 2010, Clever Taxi a onorat mai mult de 40 de milioane de curse pe teritoriul României, potrivit reprezentanţilor companiei. Lansată în 2009, mytaxi are un volum global de peste 10 milioane de descărcări, peste 120.000 de şoferi înregistraţi şi este disponibilă în 70 de oraşe din 10 ţări europene.

Recomandari