Au dat jos tricolorul de pe Palatul Victoria cu o zi inainte de 1 decembrie. Ce explicatie are Guvernul

Drapelul care acoperă în mod normal faţada Palatului Victoria a fost dat jos chiar cu o zi înainte de 1 Decembrie şi de sărbătoarea Centenarului. Explicaţia oferită de un membru al Secretariatului General al Guvernului a constat în faptul că tricolorul nu ar fi fost ancorat corespunzător şi ar fi putut reprezenta un pericol în cazul unor fenomene meteo neprielnice, relatează Mediafax.

„S-a făcut ca urmare a avertizărilor meteo de alaltăieri (miercuri – n.r.) şi a faptului că cei de la «Siguranţa în Construcţii» ne-au zis că el nu este o chestiune fixă, cu autorizaţii pentru orice timp şi anotimp, cum sunt reclamele pe blocuri. E o măsură de precauţie care e mai bine să o fi luat, decât să se fi produs un eveniment, că s-ar desprinde şi altceva când e luat de vânt. Am început să ne ferim. Paza bună trece primejdia rea”, a declarat pentru Mediafax Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Tricolorul ancorat pe clădirea Guvernului a devenit un obicei încă de pe vremea premierului Victor Ponta şi a „îmbrăcat” Palatul Victoria mai ales cu ocazia aniversărilor importante. Astfel, anul acesta, în Piaţa Victoriei, tricolorul va lipsi chiar de Ziua Naţională şi de sărbătoarea Centenarului.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Loading...

Recomandari
Comments
Loading...