Au dat jos tricolorul de pe Palatul Victoria cu o zi inainte de 1 decembrie. Ce explicatie are Guvernul

4

Drapelul care acoperă în mod normal faţada Palatului Victoria a fost dat jos chiar cu o zi înainte de 1 Decembrie şi de sărbătoarea Centenarului. Explicaţia oferită de un membru al Secretariatului General al Guvernului a constat în faptul că tricolorul nu ar fi fost ancorat corespunzător şi ar fi putut reprezenta un pericol în cazul unor fenomene meteo neprielnice, relatează Mediafax.

„S-a făcut ca urmare a avertizărilor meteo de alaltăieri (miercuri – n.r.) şi a faptului că cei de la «Siguranţa în Construcţii» ne-au zis că el nu este o chestiune fixă, cu autorizaţii pentru orice timp şi anotimp, cum sunt reclamele pe blocuri. E o măsură de precauţie care e mai bine să o fi luat, decât să se fi produs un eveniment, că s-ar desprinde şi altceva când e luat de vânt. Am început să ne ferim. Paza bună trece primejdia rea”, a declarat pentru Mediafax Secretarul general al Guvernului, Toni Greblă.

Tricolorul ancorat pe clădirea Guvernului a devenit un obicei încă de pe vremea premierului Victor Ponta şi a „îmbrăcat” Palatul Victoria mai ales cu ocazia aniversărilor importante. Astfel, anul acesta, în Piaţa Victoriei, tricolorul va lipsi chiar de Ziua Naţională şi de sărbătoarea Centenarului.

Loading...

Comments
Loading...