ATENTIONARE! Fraudă pe OLX.ro – sute de utilizatori au fost înșelați prin intermediul unei metode simple !

0 56

Sute de utilizatori ai celebrului site de vanzari olx.ro au fost pacaliti prin intermediul unei noi inselatorii simple si eficiente iar prejudiciul produs acestora este substantial.

Practic utilizatorii au receptionat un mail(de la adresa [email protected]) conform caruia aflau faptul ca sunt „fericitii” castigatori ai unui premiu de 500 de lei iar pentru a receptiona „premiul” vor trebui sa dea reply cu urmatoarele date: numarul de card, titular card, data de exiprare a cardului, codul de securitate, numar de telefon etc.

Bineinteles ca si de aceasta data sau gasit suficient de multi utilizatori „naivi” care le-au oferit infractorilor aceste date fara sa stea pe ganduri, impulsionati probabil de tentatia unui castig rapid si fara eforturi suplimentare.

Totusi trebuie sa apreciem inventivitatea si operativitatea infractorilor care odata ce intrau in posesia acestor date subtilizau rapid sumele din conturile cu „pricina” fara ca posesorii sa aiba habar de acest lucru.

Practic cele cateva sute de naivi au ramas si fara „premiile” promise si fara bani in cont iar prejudiciul cumulat este extrem de consistent.

Asadar trebuie retinut faptul ca site-urile de acest gen nu solicita datele confidentiale ale utilizatorilor (gen date bancare, numar de telefon, adresa de mail etc), decat in momentul in care se face o plata(atunci cand achitati costurile de promovare ale unui produs) iar aceste informatii trebuie completate doar pe pagina procesatorului de plati, in speta PayU.

In cazul in care si voi ati receptionat un email de la adresa [email protected] sau oricare alta adresa de email, iti recomandam sa-l ignori si sa nu le oferi un raspuns infractorilor.

Daca doresti sa-i ajuti pe cei de la OLX sa scape de acesti infractori cibernetici le poti trimite un forward al mail-ului pe care l-ati receptionat([email protected]).

Va reamintim si faptul ca pe acelasi site activeaza si celebrul infractor Forgaci Vicentiu Bogdanel, care „vinde” cele mai noi telefoane la preturi extrem de „atractive” iar pentru a afla detaliile complete accesati acest link.

 

Recomandari