ATAC dement al lui Radulescu: Timmermans „intervine brutal în politica internă”, Kovesi a devenit „penală”

Laura Codruţa Kovesi a intrat în categoria penalilor însă PSD nu vrea să politizeze subiectul anchetării fostei şefe a DNA, a afirmat la RFI deputatul Cătălin Rădulescu, în contextul în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat luni că nu poate exista amnistie pentru politicienii corupţi condamnaţi de instanţe şi a elogiat-o pe Laura Codruţa Kovesi.

Nemulţumit de declaraţiile lui Timmermans, pe care l-a numit „un mare iubitor al doamnei Kovesi, ”Rădulescu l-a acuzat pe oficialul european că intervine brutal în politica internă a României.

„Dânsul de multe ori a intervenit în politica internă a ţării noastre, inclusiv în politica penală. Dânsul a fost taxat nu numai de România şi de PSD, a fost taxat şi de Polonia şi de Cehia şi de Ungaria. Domnul Timmermans face ceea ce n-ar trebui să facă, adică în loc să discute, fiind un partener al României şi să asculte toate părţile şi să lase aceste politici să fie făcute de partidele care câştigă alegerile, dânsul intervine brutal exact în ceea ce n-ar trebui să intervină”, a declarat Rădulescu.

Deputatul PSD a mai susţinut că dosarul Kovesi nu trebuie politizat şi a firmat că fosta şefă a DNA a intrat în categoria penalilor motiv pentru care ar trebui să facă un pas în spate şi să renunţe să candideze la şefia Parchetului European:

„Dânsa ne spunea în anii 2012-2015 că penalii, adică iată, dânsa a intrat în această categorie de penali, nouă nu ne plăcea acest termen, dar preşedintelui Iohannis şi dânsei le plăcea foarte mult, iată, penalii ar trebui să facă un pas în spate. Şi atunci tu nu poţi, având 18 dosare penale, asta aviz domnului Timmermans, care este un mare iubitor al doamnei Kovesi, nu poţi, având 18 dosare penale să mergi să candidezi la o funcţie în care Guvernul tău nu te susţine”.

Întrebat de ce atunci când Liviu Dragnea era audiat la DNA, liderii PSD acuzau un dosar politic şi mergeau pe treptele Direcţiei Naţionale Anticorupţie să-l sprijine, iar în cazul Kovesi PSD-ul spune să lăsăm justiţia să-şi facă treaba, deputatul social-democrat a răspuns: „Eu am fost una dintre persoanele care am mers să-l susţinem pe preşedintele Dragnea. Amintiţi-vă, după doi ani şi jumătate, deci dânsului i s-au deschis dosarele în 2012 şi noi am fost în 2015 pe treptele… nu pe treptele, pe strada de vizavi de DNA, că nu sunt trepte acolo, deci după doi ani şi jumătate, timp în care am constatat că în loc ca justiţia să funcţioneze, fără protocoale, fără înregistrări ilegale, fără echipe mixte, fără martori mincinoşi şi denunţători contrafăcuţi, justiţia nu funcţiona, justiţia se transformase într-o justiţie manevrată prin butoane de către Klaus Iohannis, căruia i se dăduseră aceste butoane, predate de către domnul Coldea şi doamna Kovesi, pentru a supune politic clasa politică, în speţă PSD-ul, ca să distrugă PSD-ul, că asta era dorinţa dânsului şi a altora de-afară şi a distruge media, oameni importanţi din media, trusturile importante din media, care nu i se supuneau, oamenii de afaceri români. Asta este ceea ce am constatat şi a văzut tot poporul ăsta”.

Reamintim că prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis un mesaj, într-un interviu pentru Euronews, de susţinere pentru fosta şefă DNA Laura Codruţa Kovesi, recent pusă sub urmărire penală de noua Secţie de investigare a magistraţilor.

Nu pot exista paşi înapoi în lupta anti-corupţie. Nu poate exista amnistie pentru politicienii corupţi care au fost condamnaţi în faţa instanţelor. Am fost destul de brutal cu românii privind aceste lucruri şi voi continua să fiu clar în această privinţă.

Cred că în lupta anti-corupţie, din punctul meu de vedere, doamna Kovesi a făcut o treabă excelentă de-a lungul anilor şi este un procuror foarte bun. Pot depune mărturie că am văzut-o la treabă şi cred că este un procuror excelent. A făcut o treabă foarte curajoasă în România„, a declarat liderul european.

Frans Timmermans se află în cursa pentru şefia Comisiei Europene, în timp ce Laura Codruţa Kovesi se află pe listă scurtă pentru funcţia de Procuror-Şef European.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More