ASTĂZI, lui Iliescu i s-a schimbat încadrarea și a devenit INCULPAT în Dosarul Mineriadei. Pasul următor? PUȘCĂRIA!

0 46

Vremuri grele pentru Ion Iliescu, chiar la sfârșitul vieții. Comunistul devenit peste noapte democrat, cel care a fost pionul principal al Loviturii de Stat din 1989, omul care a adus minerii în București, tătucul sub conducerea căruia s-a început procesul de distrugere a României, va avea vise tot mai urâte. Este foarte posibil ca moartea să îl găsească după gratii, și nu în patul lui de pensionar „sărac și cinstit”…

Ajuns astăzi la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, împreună cu avocatul său, Ion Iliescu a fost înștiințat că i s-a schimbat încadrarea juridică și că va fi trimis în judecată în dosarul Mineriadei ca inculpat pentru infracțiuni contra umanității.

Domnul Iliescu nu a dat nicio declaraţie. A fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de dumnealui, a căpătat o calitate nouă, alta decât cea pe care o avea, adică inculpat, învinuirea este de infracţiuni contra umanităţii”, a declarat avocatul Adrian Georgerscu, la ieşirea de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, conform News.ro,

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în perioada 11 – 15 iunie 1990, inculpaţii (între care Ion Iliescu are cel mai important rol) au decis, organizat şi coordonat un atac generalizat şi sistematic, lansat împotriva unei populaţii civile, respectiv împotriva manifestanţilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti, precum şi a populaţiei municipiului Bucureşti, atac în care au implicat participarea forţelor armate ale Ministerului de Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Serviciului Român de Informaţii, precum şi a unui număr de peste zece mii de mineri şi alţi muncitori din mai multe zone ale ţării.(News.ro)

Să sperăm că Iliescu va trăi suficient de mult încât să guste umilința închisorii, pe care o merită, cu siguranță. Măcar atâta reprație din partea istoriei!

Recomandari