Asasinul poliţistului Sorin Vezeteu s-a sinucis în celula din Penitenciarul Botoșani

0 25

Ion Beșa, tânărul de 23 de ani care în urmă cu două luni a înjunghiat mortal un polițist în gara Burdujeni, din Suceava, s-a sinucis marți seară, în penitenciarul Botoșani.

Potrivit suceavanews.ro, tânărul a fost găsit spânzurat în celula sa. El a fost descoperit de către gardienii închisorii, în jurul orei 19.25, în momentul schimbului de tură. Aceştia au alertat cadrele medicale ale unităţii, însă acestea nu au mai putut decât să constate decesul criminalului.

Ioan Beșa l-a omorât pe polițistul Sorin Vezeteu pe 20 iulie, în jurul orei 21.15, când agentul-șef era de serviciu la Postul de Poliție Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni. Bărbatul de 38 de ani, cu o experiență de peste 15 ani în munca de poliție în gară, se afla pe peron, unde tocmai sosise trenul de noapte de la Iași la Timișoara, iar un alt coleg de-al său se afla la un alt peron.

Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Gara Burdujeni, totul a durat 56 de secunde, timp în care Beșa a aplicat aproximativ 40 de lovituri de cuțit sub privirile îngrozite a zeci de oameni care se aflau pe peron. Domiciliat în satul Mironu, comuna Valea Moldovei, criminalul avea în cazier două condamnări pentru vătămare corporală, fapte comise în Madrid, în Spania.

Recomandari