Aşa încep dictaturile. Bacalbaşa îl demonizează pe Rareş Bogdan. Miza, cu bătaie lungă pentru presa incomodă puterii

Deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa a lansat miercuri, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor, un atac dur la adresa Realitatea TV şi, în special, a lui Rareş Bogdan, atacul convergând înspre acreditarea ideii că presa incită la violenţă, că ceea se întâmplă e extrem de grav şi că ar trebui incriminate agresiunea verbală şi calomnia în presă.

Totodată, Bacalbaşa a valorificat ocazia pentru a ataca şi procuratura.

„Acţiunea împotriva postului Realitatea a fost tardivă, incompletă, şi arată o protecţie din partea CNA-ului asupra acestui post care este huliganic, subversiv şi încearcă să lovească în ordinea constituţională din România.

Acum câteva zile, la acest post, dl Rareş Bogdan a îndemnat public să… că de ce la Galaţi, într-o emisiune de-a mea, cel cu care făceam emisiunea nu a luat scaunul să-mi zdrobească capul sau să îmi zdrobească capul cu masa. Aceasta în condiţiile în care, în ceea ce mă priveşte, există o cercetarea a procuraturii pentru agresiune. Am fost agresat pentru votul meu după ce am ieşit din această sală, în Parcul Izvor.

Se întârzie în mod inexplicabil de către procuratură anchetarea acestui caz unde toate dovezile.. şi cred că, de fapt, problema esenţială e greşeala uriaşă care s-a făcut în momentul în care a fost dezincriminată calomnia şi agresiunea verbală în presă. La ora actuală ce se întâmplă în presă este extrem de grav…”, a declarat Baclbaşa.

Reamintim, apropo de CNA, că Realitatea a fost sancţionată recent cu suspendarea emisiei timp de 10 minute pentru modul în care a relatat protestul din 10 august şi evenimentele conexe. La momentul respectiv, acţiunea a fost considerată drept una de intimidare, motivată politic, având în vedere că alte posturi care au prezentat distorsionat în repetate rânduri realitatea (un exemplu fiind „protestul cu furci şi topoare” de la RTV) nu au primit sancţiuni similare.

„Această decizie este o prelungire în forţă a intervenţiei Jandarmeriei din 10 august, scopul fiind să se pună pumnul în gură celor care vorbesc lucruri ce nu sunt pe placul puterii”, spunea la momentul respectiv Dorina Rusu, membru al CNA.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video.

Bacalbașa în Camera Deputaților, atac fulminant împotriva lui Rareș Bogdan

Bacalbașa (PSD) în Camera Deputaților: postul Realitatea ar fi huliganic, subversiv și încearcă să lovească în ordinea constituțională din România. Atac la Rareș Bogdan.

Gepostet von Epoch Times Romania am Mittwoch, 20. Februar 2019

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More