Arhiepiscopul Tomisului, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, deţine un hotel cu SPA și centru de slăbit

0 41

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie, deţine un hotel cu SPA în Vatra Dornei, prin intermediul unei fundaţii pe care o controlează.

IPS Teodosie Snagoveanu a ridicat, lângă Mănăstirea Dorna Arini, un complex hotelier cu SPA, unde organizează tabere pentru slăbit, transmite KanalD. „Complexul Turistic Procopie şi Elisabeta” a vândut în 2013 vouchere pentru tabere destinate persoanelor care vor să dea jos kilograme. Pentru 10 nopţi de cazare, clientul a beneficiat de o oferta de „doar” 1.060 lei, cu reducere. În oferta se specifică faptul că fiecare client că avea o dietă personalizată determinată de măsurătorile unui kinetoterapeut, folosind aparatul „Nutrisvelt”, şedinţe cu ultrasunete, masaje, saună, băi de ozon, alergare, drumeţii, etc. În ultima zi, organizatorii taberei au înmânat premii primilor clasaţi după criteriul „cine a slăbit mai mult”, în cadrul unei cine festive.

Astfel de manifestări nu au fost accidentale la complexul hotelier cu SPA deschis cu câţiva ani în urmă, în curtea mănăstirii. „Baza de tratament” de la Vatra Dornei a găzduit sute de clienţi care au venit aici fie în scop medical fie doar turistic. Proprietarul de drept al imobilului este „Fundaţia Sfinţii Procopie şi Elisabeta”, controlată de nimeni altul decât Teodosie Petrescu sau IPS Teodosie Snagoveanu, cum mai este el cunoscut.

Povestea apariţiei hotelului în curtea mănăstirii a stârnit un adevărată scandal în presă locală a vremii. În 1999, Teodosie a primit un teren la Dorna Arini, pe care l-a donat bisericii. Aici a fost ridicată o mănăstire cu banii proveniţi din donaţii, suma finală situându-se, se pare la aproximativ 4 milioane euro. În 2003, afacerile mănăstirii s-au extins prin contruirea unui hotel cu 5 etaje, a unui pavilion administrativ aferent hotelului dar şi a unor altor spaţii. 7 ani mai târziu, printr-un act de schimb, mănăstirea i-a cedat lui Teodosie hotelul şi 19 hectare de teren, măicuţele rămânând cu biserica, chiliile, clopotniţă şi jumătate de hectar de fâneaţă.

Sursa: jurnalistii.ro

Recomandari