Aproape 90% dintre persoanele decedate de coronavirus aveau cel puțin o comorbiditate. Unde a fost cea mai mare rată de mortalitate

Aproape 90% dintre persoanele decedate de coronavirus pe teritoriul României aveau cel puțin o comorbiditate.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Aproape 90% dintre persoanele decedate de coronavirus aveau cel puțin o comorbiditate

Potrivit unui raport al Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, publicat de Agerpres, aproape 90%, mai exact 89,3%, dintre persoanele decedate de coronavirus aveau cel puțin o comorbiditate. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În săptămâna 4-10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de infectare cu noul tip de coronavirus s-au înregistrat în judeţele Neamţ, Suceava, Bacău şi Galaţi şi în Bucureşti.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Totodată, 38% din totalul deceselor au fost înregistrate în judeţele Galaţi, Sibiu, Suceava şi Mureş şi în Bucureşti. Acelaşi raport arată că unul din şapte cazuri de infectare a fost înregistrat la personal medical.

Curtea Constituțională a decis că instituirea stării de alertă este constituțională

Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a comunicat că 76,6% din decese au fost la persoane de peste 60 ani şi 60,8% din persoanele care au murit au fost la bărbaţi.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Coronavirus în lume. Rusia, încă o zi cu peste 10 mii de infectări. A crescut bilanțul cazurilor noi și al deceselor în Germania. Live Update
  • Ministrul Ionuț Stroe, detalii de ultimă oră despre reluarea competițiilor sportive. Ce se întâmplă cu fotbalul și cu tenisul
  • Proiectul privind celebrarea Tratatului de la Trianon, la votul final al plenului Camerei Deputaților
  • Curs valutar BNR, azi, miercuri, 13 mai 2020. Care este valoarea principalelor monede străine. Update
  • Acum poţi câştiga peste 50 de milioane de lei. Vezi ce trebuie să faci pentru a obţine un profit colosal

Ultimul bilanț anunțat miercuri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 16.002, iar numărul deceselor a ajuns la 1.016.

Curtea Constituțională a decis că ordonanța privind instituirea stării de alertă este constituțională, în măsura în care prin acest normativ nu se impun restrângeri ale drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunțat că românii nu vor avea trei zile niciun fel de reglementare, cu toate că Senatul a votat măsurile stării de alertă. Senatorul nu a ratat ocazia să atace Guvernul Orban, acuzându-i pe liberali că au profitat de starea de urgență pentru a face anumite lucruri necurate.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit despre următoarea problemă cu care se va confrunta România în lupta cu pandemia de coronavirus. Aceasta nu este reprezentată de numărul de infecții, ci de izbucnirea de noi focare.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari