Apel disperat al tatălui unuia dintre tinerii morţi carbonizaţi în accidentul din Bihor către toţi şoferii: „Atrag atenţia tuturor tinerilor! Uitaţi! De când a luat carnetul i-am spus: ai grijă cum mergi! Uşor apeşi acceleraţia, greu struneşti maşina!”

0 49

Apel disperat al tatălui unuia dintre tinerii morţi carbonizaţi în accidentul din Bihor, către toţi şoferii. Fiul lui era proprietarul maşinii care s-a ciocnit de un TIR la Ghenie, pe DN1, fiind condusă de un tânăr de 20 de ani.

Milan, 24 de ani, venise cu o zi în urmă din Austria, unde muncea ca şofer, şi urma ca săptămâna viitoare să meargă la cununia verişoarei lui. Îşi cumpărase de curând un BMW şi sâmbătă seara a ieşit cu doi prieteni, Dani, 20 de ani, şi Andrei, 21 de ani, la un restaurant. Milan l-a lăsat pe cel mai mic dintre ei să conducă.

Într-o curbă, pe o şosea umedă, afară fiind ploaie, BMW-ul a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de un TIR care circula regulamentar. Cele două maşini au luat foc instantaneu, şoferul TIR-ului reuşind să se salveze, fără să fie rănit.

Cei trei tineri, susţine tatăl proprietarului maşinii, ar fi murit la impact, nu în incendiul ce a urmat accidentului. Ajuns la locul tragediei alături de soţia sa, mama lui Milan, el a transmis un mesaj disperat către toţi şoferii.

„Atrag atenţia tuturor tinerilor! Uitaţi! De când a luat carnetul i-am spus: ai grijă cum mergi! Uşor apeşi acceleraţia, greu struneşti maşina! Uitaţi unde a ajuns!”, a spus bărbatul. El a mai declarat că auzise că fiul lui conducea cu viteză: „Cu mine când a mers, nu. Dar am auzit de la alţii că BMW-ul şi figuri… E prima lui maşină, a lui. A lucrat dincolo, ieri o venit de afară.”

Milan era al doilea copil al unei familii cu cinci copii, el având încă trei fraţi, toţi mai mici, şi o soră mai mare. Mama lui a venit şi ea la locul accidentului şi era răpusă de durere: „Să fie atenţi, să nu meargă tare. Am văzut numai caroseria, că nu mă lasă să văd.”

Dărâmat de durere, tatăl băiatului, al cărui nume, Milan, îl purta, a mai spus, printre lacrimi: „Am fost acolo, i-am călcat cămaşa înainte să plece, l-am văzut. Sunt conştient cum e, că am văzut maşina cum e. Nu avea şanse să scape, nici dacă nu ardea maşina.”

Recomandari