Anunţ ŞOC: Marea Britanie NU mai părăseşte UE!

0 20

Marea Britanie nu va părăsi Uniunea Europeană, în pofida rezultatului referendumului din 23 iunie, apreciază ministrul austriac al Finanţelor, Hans Jörg Schelling, citat de presa germană.

„Marea Britanie va rămâne membră a Uniunii Europene”, a declarat Hans Jörg Schelling într-un interviu acordat publicaţiei economice germane Handelsblatt.

„În următorii cinci ani, Uniunea Europeană va avea în continuare 28 de state membre”, a spus Schelling, notând că efectele referendumului asupra companiilor şi pieţelor financiare au şocat Marea Britanie.

„Tendinţele companiilor de a se muta în Uniunea Europeană reprezintă un semnal de alarmă pentru Marea Britanie în sensul de a nu ieşi din Uniunea Europeană”, subliniază Schelling.

În opinia ministrului austriac al Finanţelor, Marea Britanie poate alege să nu activeze procedura de părăsire a Uniunii Europene.

„Un alt model ar putea fi organizarea unui alt referendum, privind o rămânere parţială a Marii Britanii în UE. Adică Anglia să iasă din UE, dar Scoţia şi Irlanda de Nord să rămână”, a subliniat oficialul austriac, conform site-ului DiePresse.com.

Grupul politic favorabil ieşirii Marii Britanii din UE a obţinut o majoritate la limită în referendumul din 23 iunie. Între timp, principalii lideri favorabili Brexit – conservatorul Boris Johnson şi naţionalistul Nigel Farage – s-au retras din prim-planul vieţii politice. Liderii de la Londra au anunţat că nu se grăbesc să activeze clauza care permite ieşirea ţării din UE. Astfel, formalizarea ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar ar putea dura câţiva ani. În plus, există voci care cer organizarea unui nou referendum, obţinerea unui acord favorabil cu Bruxellesul sau blocarea ieşirii ţării din UE de către Parlamentul de la Londra. Lideri politici din Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor au cerut soluţii pentru rămânerea în Uniunea Europeană.

Recomandari