Anunț OFICIAL făcut de Ministrul Apărării! Stagiu MILITAR pentru liceeni și studenți

0 59

La sfârșitul fiecărui an școlar, elevii şi studenţii vor putea efectua stagii militare pe bază de voluntariat. Stagiul de pregătire va fi făcut în cazărmi, cu program de la ora 05.30 la ora 22.00, tinerii urmând să-și însușească atât noţiuni organizatorice cum ar fi curăţenia în dormitoare sau cantine, cât şi noţiuni de tehnică militară.

Potrivit stiridecluj.ro, propunerea a fost făcută de comandantul Diviziei 4 Infanterie GEMINA, Ioan Manci, și vizează tinerii din Cluj-Napoca, însă ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat că ideea este foarte bună și că speră să fie implementată la nivel naţional.

„Chiar în drum spre Cluj am avut o discuţie pe această temă cu domnul general Ciucă despre această idee pe care cu toţii o găsim foarte bună. Este o formulă de antrenare cu titlu voluntar a celor interesaţi de o perioadă de instruire militară. Este un element de bun augur pentru constituirea rezervei voluntare şi un element de interfaţare cu societatea. Am dori să facem asta în toată ţara”, a declarat Mihnea Motoc.

Generalul maior Ioan Manci a afirmat, marţi, că a fost constituit un grup de lucru care pregăteşte un proiect pilot de pregătire militară a liceenilor şi studenţilor, pe bază de voluntariat.

Proiectul se adresează deopotrivă băieţilor şi fetelor şi ar presupune antrenarea acestora într-o unitate militară, cu program de la ora 05.30 la ora 22.00, scrie transilvaniareporter.ro. Tinerii îşi vor însuşi atât noţiuni organizatorice cum ar fi curăţenia în dormitoare sau cantine, cât şi noţiuni de tehnică militară.

Recomandari