ANUNŢ FULGERĂTOR al lui Liviu Dragnea, la doar 12 zile de la instalarea noului Guvern. Decizia care lasă FĂRĂ REPLICĂ milioane de români. „A fost o greşeală”

0 25

Preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea a declarat luni că guvernul nu va impune un salariu minim de 2.000 de lei, afrimând că această informaţie s-a rostogolit „dintr-o greşeală” în spaţiul public.

„Nu va fi impus de guvern salariul minim de 2000 de lei. Nu există aşa ceva. Probabil dinr-o greşeală s-a tot rostogolit asta în spaţiul public. Noi avem în program 1.450 în 2017, 1.550 anul viitor, 1.650, 1.750. Probabil la anul, printr-o nouă prezentare, salariul brut să fie egal cu cheltuiala totală a angajatorului, ceea ce înseamnă două noţiuni diferite, dar, salariul minim, aşa cum ştie toată lumea, va creşte cu 100 de lei”, a declarat preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea.

Dragnea a afirmat că impozitul pe gospodărie nu va fi aplicat, acesta fiind „compromis”, însă impozitul pe venitul global ar putea fi aplicată de anul viitor ca parte a unui pachet de măsuri care să schimbe sistemul de impozitare.

„Din 1 ianuarie 2018 nu mai poate rămâne acel impozit pe gospodărie pentru că el a fost compromis din cauza sau datorită întârzierilor din ultimele luni de zile, în schimb, impozitul pe venitul global sau globalizarea veniturilor este o opţiune care în continuare importantă pentru noi, care poate sau nu să fie aplivcată anul viitor, dar într-un pachet mai mare de schimbare a sistemului de impozitare, care să elimine birocraţia şi care să producă mai multe venituri pentru români”, a mai spus Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că nu vor fi adoptate noi taxe şi nici nu vor fi modificate procedurile de impozitare pentru companii.

„Nu vom adopta nicio taxă în plus pentru români. (…) De asemenea, nu vom modifica nicio procedură de impozitare care să producă deserviciii unor companii cinstite. (…) Nu renunţ la nimic din ceea ce am vorbit în campania electorală”, a conchis Dragnea.

În noul program de guvernare, al Guvernului Tudose, este prevăzut faptul că „nivelul salariului minim brut în România, în următorii patru ani, va fi 2.000 lei în 2018, 2.200 lei în 2019 şi 2.400 lei în 2020”.

Recomandari