Angajaţii pot fi daţi afară pe timpul stării de alertă. Tăriceanu trage un semnal de alarmă asupra proiectului cu măsuri, adoptat de Guvern

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că angajaţii pot fi daţi afară pe timpul stării de alertă, conform proiectului de lege adoptat de Guvern. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Angajaţii pot fi daţi afară pe timpul stării de alertă

Politicianul a remarcat mai multe nereguli în proiectul de lege al Guvernului care a fost trimis spre aprobare în Parlament, printre acestea fiind și faptul că angajaţii pot fi daţi afară pe timpul stării de alertă.

”Proiectul a venit foarte târziu, ca să ne forțeze mâna și să arate apoi către Parlament. Proiectul prevede că PNL poate face o epurare politică a aparatului administrativ și să de contracte cui vor ei”, a declarat Tăriceanu la Antena 3.

Liderul ALDE menționează că proiectul încalcă drepturilor angajaților care pe timpul stării de alertă pot fi dați afară în oricemoment, dar speră că amendamentele să perie proiectul și să-l facă mai bun.

Guvernul a adoptat proiectul de lege privind măsurile în perioada stării de alertă

”România are nevoie de o lege clară privind starea de alertă. Nu e normal ca un Guvern să spună ce restaurant se deschide sau se închide la Constanța. Trebuie să dăm putere autorităților locale”, a mai spus Tăriceanu.

Guvernul a adoptat şi trimis în Parlament proiectul de lege referitor la măsurile care vor fi luate după data de 15 mai, în contextul instituirii stării de alertă. Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunțat că masca de protecție va fi obligatorie la serviciu, în transportul în comun și în spațiile publice închise.

Proiectul de lege prevede că angajații care lucrează cu publicul sunt obligați să-și schimbe masca de protecție la cel mult patru ore. Operatorul economic va trebui să asigure măștile pentru angajați, precum și soluții de dezinfecție a mâinilor în zona de acces în incintă.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că în cazul în care întâlnim o persoană în mijloacele de transport în comun care nu poartă mască și strănută putem să o reclamăm la serviciul unic 112.

Președintele Klaus Iohannis are o ședință cu premierul Ludovic Orban și mai mulți miniștri pe tema măsurilor de gestionare a pandemiei de coronavirus. Întâlnirea a început la ora 13:00, la Palatul Cotroceni.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More