Andrei Caramitru: Unde sunt banii ??? In zeci, sute de TelDrumuri. Bani aruncati prin PNDL (“pixul lui Dragnea”) și rotiți prin bugete locale către mafia de partid.

Andrei Caramitru pune pe tapet situatia cheltuielilor pentru infrastructura de transport. Borfasii au furat an de ani bani alocati direct din pixul lui Dragnea prin programul PNDL. Iata ce scrie:

ORGIA FURTULUI – INFRASTRUCTURA

Am promis ca va explic “sistemul”. Începem cu infrastructura. Cifrele sunt șocante.

Știm cu totii ca nu avem drumuri. Mitul este ca nu sunt bani, că bugetul merge spre salariile bugetarilor. Nimic mai fals !!!! Cheltuim enorm de multi bani pe infrastructura de transport (și pentru investitii in general). Aproape dublu decât media UE (ca procent din PIB). Cheltuim 5-6 miliarde EUR anual pe drumuri. Și doar maximum 300 milioane pe autostrăzi . Doar 5% !!!!

Știu ca e șocant – însă astea sunt cifrele oficiale Eurostat (care includ toate investițiile centrale și locale). Unde sunt banii ???

Aruncati prin PNDL (“pixul lui Dragnea”) și rotiți prin bugete locale către mafia de partid. Zeci, sute de TelDrumuri. Pe proiecte mici în special în rural – borduri, a 10a reabilitare a unui drum județean pe care nu merge nimeni, lucrări care nu există, studii de fezabilitate, penalități fraudulente plătite către constructori “de casă”. 95 la suta !!!!!!

Banca Mondiala a făcut un proiect pentru prioritizarea investițiilor și încearcă de ani de zile sa îl implementeze. Au fost refuzați și blocați de guvern, pentru ca ar elimina deciziile politice și furtul.

Ce trebuie făcut ? Trebuie să inchidem robinetul de bani. Altfel chiar dacă coruptii de acum sunt pedepsiți vor apărea alții – și sistemul feudal va continua. Nu putem accepta asta. Măsuri radicale care ar trebui implementate in prima zi:

– Eliminarea totala a PNDL-ului actual. Orice investitie centrală este posibila doar cu co-finanțare cu fonduri europene. Proiectul trebuie aprobat de UE – coruptie 0. Kovesi va controla asta după de la Bruxelles  Primarii performanți și cinstiți vor funcționa și guvernul ii va ajuta prioritar. Ceilalți nu.

– 60-70% din banii pe infrastructură alocați DOAR pe proiectele definite ca strategice pentru dezvoltarea economică regională sau națională.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More