Ancheta morţii lui Ștefan Maximovici, elev de 10 la Bac. Ce au găsit poliţiştii în casă

0 59

Noutăți despre tragedia de duminică, 30 septembrie. Ștefan Maximovici, de 19 ani, din Iași, a căzut de la etajul V. A doua zi, urma să fie student la Facultatea de Matematică. Uite ce au găsit polițiștii în casa acestuia!

Sinucidere sau accident? Ștefan Maximovici, un tânăr de 19 ani din municipiul Iaşi, a murit după ce a căzut de la balconul apartamentului său, situat la etajul V. Moartea băiatul e misterioasă, mai ales că acesta urma să înceapă viaţa de student astăzi. El era fiul unui conferenţiar universitar şi nepotul unui cunoscut notar din Iaşi.

Tragedia a avut loc pe Bulevardul Anastasie Panu din Iaşi, acolo unde Ştefan Maximovici (19 ani) locuia alături de mama sa. Duminică (30 septembrie), în jurul orei 12.30, o femeie a sunat la 112 şi a anunţat incidentul. Ştefan Maximovici căzuse de balconul unui apartament de la etajul V, trupul său strivindu-se de asfaltul din faţa blocului.

Ce au găsit poliţiştii în casă

Poliţiştii ieşeni n-au încă un verdict în cazul morţii lui Ştefan Maximovici (19 ani), însă indiciile adunate până acum conturează ideea unei sinucideri, scrie adevarul.ro. Tânărul care ar fi trebuit să înceapă facultatea luni va fi înmormântat zilele următoare.

Criminaliştii au descoperit că plasa împotriva insectelor ce era montată la geamul de la balcon nu părea să fi fost forţată,. Chiar dacă în apartament nu a fost găsit un bilet care să justifice o eventuală sinucidere, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi iau în calcul această variantă.

Ipoteza accidentului, deşi mai puţin probabilă, nu a fost înlăturată complet.  „Cercetările continuă pentru stabilirea situaţiei de fapt. În funcţie de rezultate se vor dispune măsurile legale”, a precizat Anca Vâjiac, purtător de cuvânt al Poliţiei Iaşi, pentru ziarul ”Adevărul”.

Cine a fost Ştefan Maximovici

Ştefan Maximovici, care era fiul unui conferenţiar universitar, a fost descris de vecini ca fiind un adolescent introvertit. El era pasionat de jocurile pe calculator, fiind foarte pregătit în domeniul informaticii. De altfel, în vara acestui an, a obţinut nota 10, la această probă a examenului de Bacalaureat. Aceeaşi notă a obţinut-o şi la Matematică.

Tânărul trebuia să înceapă luni, 1 octombrie, anul universitar, fiind admis la buget la Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, scrie adevarul.ro. El a promovat examenul de Bacalaureat cu 9,56, obţinând 10 la Matematică şi la Informatică. În timpul liceului a participat la mai multe olimpiade.  Părinţii lui Ştefan au divorţat recent, tatăl recăsătorindu-se cu o femeie mai tânără, de la universitatea la care predă. Ştefan locuia doar cu mama, care nu era acasă atunci când a avut loc tragedia.

Recomandari