Americani albi, îngenuncheați în fața protestatarilor de culoare din SUA: ”Cerem iertare de la frații noștri negri!”

Un clip filmat la o slujbă de duminică din Houston arată în grup de albi îngenuncheați în fața afro-americanilor care-și cer iertare pentru ”anii de rasism” la care ar fi fost supuși negrii din Statele Unite.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Iertare cerută după uciderea lui George Floyd

Imaginile au fost surprinse la o ceremonie în memoria lui George Floyd, un american de culoare care și-a pierdut viața sufocat de un polițist care și-a ținut genunchiul minute în șir pe gâtul său.

Tată, ne cerem iertare de la surorile și frații noștri negri pentru ani și ani de rasism sistematic!”, spune unul dintre albii puși în genunchi.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Ulterior, și afro-americanii prezenți au îngenuncheat și s-au îmbrățișat cu albii penitenți, potrivit Mediafax.

Derek Chauvin, polițistul din Minneapolis care l-a ucis pe George Floyd, bărbatul de culoare sufocat cu genunchiul pe gât, a fost arestat. Imaginile cu bărbatul de culoare călcat pe gât și sufocat până a murit au revoltat opinia publică din SUA, oamenii ieșind pe stradă, iar manifestațiile au degenerat în acte de violență și jaf.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Tăriceanu, acuzații grave la adresa lui Iohannis şi a PNL: ”Știau de situația coronavirusului, dar au preferat să țină totul sub tăcere”
  • Doliu în lumea artei! A murit pictorul Vladimir Zamfirescu. Avea 84 de ani
  • Rareș Bogdan știe cine o poate învinge pe Firea la Primăria Capitalei: "Cred că ne putem bate cu foarte multe şanse"
  • Premieră mondială! Federația Română de Polo a desemnat două campioane la feminin! Din 3 echipe…
  • FABULOS! Nu rata ocazia să câştigi peste 75 de milioane

Proteste violente au avut loc și în noaptea de luni spre marți în mai multe orașe din SUA, după moartea lui George Floyd. Confruntările violente dintre demonstranţi şi forţele de ordine s-a încheiat cu numeroase arestări.

Doi oameni au fost uciși în timpul protestelor dintr-o suburbie a orașului Chicago. Informația nu a fost confirmată de autorități.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al primăriei, Ray Hanania, 60 de persoane au fost arestate, însă autoritățile nu au oferit detalii legate de circumstanțele în care au fost uciși cei doi.

Avocatul familiei lui George Floyd a anunțat că autopsia privată a relevat faptul că moartea acestuia a fost o crimă prin asfixiere şi pierderea circulaţiei sângelui, contrazicând astfel autopsia oficială.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Genunchiul pus pe gâtul său a fost cauza morţii împreună cu greutate pusă de ceilalţi doi ofiţeri pe spatele său. Acestea au împiedicat atât fluxul de aer către creier, cât şi cel de sânge”, a declarat avocatul Benjamin Crump.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More