ALO, de ce tace Curtea de Conturi? Dragnea „şi gaşca lui”, acuzaţi că-şi transferă în conturile din afara României banii publici. Prin ce metodă?

0 61

De doi ani de zile, România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Europa, mai scump chiar decât Grecia. Şi ce este şi mai ciudat, costurile de finanţare pentru Grecia scad în timp ce DOAR pentru România, din toată Europa, cresc, remarcă într-o postare pe Facebook senatorul PNL Florin Cîţu, potrivit căruia acest lucru nu este întâmplător ci o metodă prin care banii publici se transferă în conturile lui Dragnea.

Astfel, potrivit lui Florin Cîţu, „Dragnea şi gaşca lui de infractori transferă în afara României în conturile lor banii publici prin dobânzi din ce în ce mai mari”, iar CSAT şi Curtea de conturi ar trebui să se sesizeze.

Mai exact, Curtea de Conturi trebuie să ceară URGENT situaţia celor care cumpără obligaţiuni de stat la preţuri cu mult peste piaţă, iar Guvernul trebuie să explice de ce este de acord să plătească dobânzi aşa de mari, consideră senatorul.

Redăm postarea senatorului:

„De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT?

De doi ani de zile România se împrumută la cele mai mari dobânzi din Europa. Mai Scump decât Grecia. Şi ce este şi mai ciudat, costurile de finanţare pentru Grecia scad în timp ce DOAR pentru România, din toată Europa, cresc.

Acest lucru nu este întâmplător. Este metoda cea mai simplă de a transfera banii publici în conturile private ale lui Dragnea, Vâlcov şi restul găştii de infractori.

Consilierul condamnat şi habarnistul de la finanţe spun că toate lucrurile merg perfect în România dar totuşi plătesc sume din ce în ce mai mari doar pe dobânzi. Ţări cu creştere economică mai mică plătesc o fracţiune din nivelul dobânzilor pe care îl plăteşte România. Cum să ajungi să te împrumuţi mai scump ca Grecia?

În 2018 costurile cu dobânzile au crescut cu 28%. Au tăiat de la investiţii, 20 de miliarde lei în 2017 şi 2018, dar au plătit pe dobânzi 23 miliarde lei.

Cum să te lauzi cu cea mai mare creştere economică şi în acelaşi timp să plăteşti cele mai mari dobânzi?

Este foarte clar pentru mine pe baza documentelor oficiale că Dragnea şi gaşca lui de infractori transferă în afara României în conturile lor banii publici prin dobânzi din ce în ce mai mari. Dobânzi umflate, peste piaţă. Băncile din România nu mai împrumută statul român de aproape doi ani. Au deja cam 23% din active obligaţiuni de stat. Nu mai au loc.

Cei care cumpără prin intermediul băncilor sunt tot felul de fonduri cu sediile în Londra dar acţionari din Rusia, China şi alte off-shoruri din America Latină. !!!

În opinia mea Dragnea şi gaşca lui fură banii public pentru conturile proprii prin plata dobânzilor nejustificat de mari, peste piaţă.

Având în vedere documentele publice oficiale care prezintă o economie puternică şi stabilă, dobânzile sunt umflate de Vâlcov şi Teodorovici cu cel puţin 3 puncte procentuale. Altfel spus, dobânzile pe care le plăteşte România sunt mai mari cu 3% decât ar trebui. Nu există nicio justificare economică având în vedere datele şi documentele oficiale.

Aceste procente se duc direct în conturile personale al găştii de infractori. Vorbim de aproape 3 miliarde Euro în doi ani de zile. !!!

Foarte simplu. Ministerul Finanţelor la ordinul lui Dragnea plăteşte dobânzi mult peste piaţă doar anumitor “investitori”. Tot ce este peste piaţă ajunge în conturile infractorilor care conduc ţara.

Curtea de Conturi trebuie să intervină URGENT. Guvernul trebuie să explice de ce este de acord să plătească dobânzi aşa de mari când TOATE documentele oficiale arată că economia este puternică şi stabilă (minte CNSP?).

Curtea de Conturi trebuie să ceară URGENT situaţia celor care cumpără obligaţiuni de stat la preţuri cu mult peste piaţă. Aici e simplu, să se uite la ţările cu creştere economică similară cu România şi să vadă la cât se împrumută. Curtea de Conturi trebuie să vadă cum este posibil ca România să plătească dobânzi mai mari decât Grecia.

Totul este premeditat. Nimic nu este întâmplător. Iar în 2019, an electoral, sunt disperaţi. Deja au acceptat, selectiv, dobânzi mai mari.

De ce tace Curtea de Conturi? Dar CSAT?

P.S. Nu trebuie să vă mai spun că această conducerea a Curţii de Conturi nu va supravieţui 24 de ore în guvernarea liberală. Dacă tac, sunt părtaşi la jaf şi trebuie să răspundă”, scrie senatorul.

Recomandari