Alexandru Rafila spune că un copil înțelege greu rolul măștii. Ce alternativă se aplică în unele școli din Europa

65

Medicul Alexandru Rafila este de părere că un copil va înțelege greu care este rolul măștii de protecție atunci când va reveni la școală. Acesta spune că în alte state s-a renunțat la purtarea măștilor de către cei mici în favoare unor măsuri stricte de igienă.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila spune că un copil înțelege greu rolul măștii. Ce alternativă se aplică în unele școli din Europa

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a vorbit la Digi 24 despre purtarea măștilor de protecție de către copii.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Întrebat dacă recomandă sau nu purtarea lor în școli, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății nu s-a pronunțat direct, dar a dat de înțeles că cei mici vor fi învățați cu greu să înțeleagă rolul măștii.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Mi-e foarte greu să fac această constatare (n.r dacă cei mici trebuie să poarte mască) pentru că un copil înțelege foarte greu rolul măștii. În joc, copilul poate să-și scoată masca, să o poarte inadecvat.

De curând am întrebat cum se desfășoară activitatea în Elveția, unde s-au deschis școlile. Acolo s-au luat măsuri pentru reducerea numărului de copii, nu se utilizează masca, copiii se spală în fiecare pauză, la intrarea și ieșirea din clasă, păstrează distanța între ei la ore.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

Trebuie să fim realiști și să nu inventăm modele comportamentale inaplicabile”, a spus medicul pentru postul de știri citat.

Rafila, despre primul weekend de relaxare: ”Efectele se pot vedea după 7 zile”

Despre primul weekend de relaxare din România, medicul Alexandru Rafila spune că a fost o stare de euforie, iar rezultatele ei se vor vedea peste o săptămână.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Ieri după-amiază am văzut că în parcuri nu mai era aglomerația la care ne așteptam după primele două zile. Probabil că lucrurile vor intra în normalitate și oamenii vor încerca să respecte măsurile.

Este important ca fiecare să conștientizeze că sunt măsuri care protejează. În șapte zile, săptămâna viitoare o să vedem dacă a fost vorba de o problemă la nivel național, dacă sunt doar chestiuni punctuale, concentrări de oameni în anumite locuri.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Dacă a fost așa, probabil nu vom avea un impact foarte mare la nivel național”, a mai declarat Alexandru Rafila.

Recomandari