Alexandru Rafila, semnal de alarmă: ”Microbuzele nu oferă cele mai bune soluții pentru împiedicarea răspândirii virusului”

Alexandru Rafila a tras un semnal de alarmă la Antena 3 și a recunoscut că sunt anumite mijloace de transport în comun care au probleme serioase din punct de vedere al răspândirii coronavirusului.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Alexandru Rafila, semnal de alarmă

„Putem să luăm măsuri ca să limităm. Avem vreo 5-6 zile cu un număr mai mic al infecțiilor. Dacă se va menține acest trend probabil că vom atinge indicatorii Uniunii Europeni. î

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Dacă vom cuantifica așa, probabil că reușim să noi să ne desprindem puțin de aceste discuții legate de motivul pentru care cineva a luat o altă decizie. Să sperăm că vom rămâne la acest trend”, a spus Rafila

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Microbuzele nu oferă cele mai bune soluții pentru împiedicarea răspândirii virusului”

„Într-adevăr nu cred că microbuzele oferă cele mai sigure soluții dacă ne referim la răspândirea acestui virus.

Discuția cu terasele e cam la fel. Unii au considerat că acestea sunt locuri unde s-ar putea transmite mai încet.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Conflict total în organizaţia PNL Vrancea! Mai mulţi membrii sunt nemulţumiţi că Ion Ştefan conduce organizaţia
  • Restaurantele din Italia se redeschid înaintea celor din România. Ce reguli vor urma clienții și ospătarii
  • Județele în care nu s-a înregistrat niciun deces provocat de COVID-19
  • Milioane de pensii sunt afectate de criza provocată de COVID-19! Cum vor fi afectaţi cetăţenii?
  • FABULOS! A câștigat peste 600 de milioane în plină criză. Incredibil pe ce a putut miza…

Eu mă uit la ce se întâmplă în mijloacele de transport. Dacă avem 20 de persoane și una infectată, atunci riscul e mai mare. Trebuie să judecăm pragmatic”, a mai adăugat Rafila.

Reprezentantul României la OMS spune că aparatele de aer condiţionat ar trebui, probabil dezinfectate mai des, dar şi că riscul de infectare este unul extrem de redus.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Aerul condiţionat, apartele, trebuie curăţate şi dezinfectate periodic şi probabil dezinfecţia probabil că trebuie făcută mai frecvent.

Dispersia particulelor în cazul unui strănut în apropierea apartului de aer condiţionat este aşa de mare încât riscul să inspiri o cantitate suficientă este extrem de redus. Nu exclud riscul de a te infecta, dar e foarte redus.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Nu aş recomanda oprirea instalaţiilor de aer condiţionat mai ales în clădirile unde nu se poate trăi fără aer condiţionat, dar mai dacă porţi şi mască”, a spus medicul.

Alexandru Rafila spune că în România, rata de transmitere a virusului este de 0,9 şi ar fi bine să rămână la acest nivel.

ADVERTISEMENT

”Noi probabil că suntem la 0,9 rată de transmitere epidemiologică şi trebuie să rămânem acolo. Să sperăm că măsurile şi comportamentul nostru, eu nu vreau să discut de măsuri, ele sunt importante, dar rezultatul real îl dă comportamentul individual şi acolo trebuie să ne menţinem echilibrul”, a mai declarat Rafila.

Loading...

Recomandari