Alexandru Rafila anunță ce măsuri trebuie să respecte românii în următoarele luni. „Trebuie progresat de la 1 iunie pentru că avem motive”

Alexandru Rafila a vorbit, joi seara, despre ce măsuri trebuie să respecte românii în următoarele luni, pentru a sta departe de infecția provocată de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Radiografia epidemiei de coronavirus, realizată de Alexandru Rafila

Profesorul Alexandru Rafila a vorbit, la emisiunea „Marius Tucă Show” de la Mediafax, despre ce măsuri trebuie să respecte românii în următoarele luni, întrucât pericolul noului coronavirus nu a trecut.

„Trebuie progresat de la 1 iunie pentru că avem motive, sper să avem motive.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Măsurile de sănătate publică trebuie supervizate de instituțiile responsabile, să nu luăm măsuri în afara cadrului, care nu folosesc scopului nostru de a șine sub control epidemia de coroanvirus”, a declarat Alexandru Rafila.

Reprezentantul României la OMS a făcut cu această ocazie o analiză a celor aproximativ 100 de zile de epidemie din România.

ADVERTISEMENT

Ce măsuri trebuie să respecte românii în următoarele luni

Președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit și despre distanța corespunzătoare dintre cei care vor sta la mesele teraselor, ce se vor redeschide începând cu 1 iunie.

„Dacă nu sunt din familie, ar trebui să fie de cel puțin un metru și jumătate”, a precizat specialistul.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Cât despre statul la plajă cu respectarea distanțării, Alexandru Rafila a spus că „se poate controla poziția, problema este că oamenii se mai mută după soare”.

Reprezentantul României la OMS a adus vorba și despre spectacolele în aer liber, cu cel mult 500 de spectatori, permise și ele de la 1 iunie, și a dat exemple alte țări, unde acest lucru este permis, doar că numărul spectatorilor este mai mic.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

„În Elveția este permis până la 300 de persoane, permit și jocurile sportive, nu permit sporturile de contact”, a precizat specialistul în microbiologie.

Profesorul Rafila spune că, în ceea ce privește măsura de carantină pentru cei care vin în țară, este posbil ca aceasta să rămână în vigoare și după 15 iunie.

ADVERTISEMENT

„Rămâne să vedem dacă vor fi schimbate, depinde foarte mult de unde vin. Mai vin din Rusia, din Statele Unite, unde sunt destul de multe cazuri”, a declarat reprezentantul României la OMS în cadrul emisiunii „Marius Tucă Show”.

Întrebat despre inițiativa mai multor medici, care au trimis o scrisoare deschisă deputaților prin care cer să nu voteze Legea vaccinării, Alexandru Rafila spune că este dreptul lor de a se opune, „dar asta nu înseamnă și că au dreptate”.

ADVERTISEMENT

„Lipsa de responsabilitate a unor părinți care nu și-au vaccinat copiii a dus la moartea unor alți copii care nu aveau încă vârsta pentru a fi vaccinați. Responsabilitatea de a nu-ți vaccina copilul cred că trebuie, într-un fel, asumată.

Legea responsabilizează toate autoritățile, pentru administrarea, procurarea vaccinurilor”, a mai spus Rafila.

Loading...

Recomandari