Alexandru Rafila a anunţat data la care România va intra pe o pantă descendentă: “După 10 mai mă aştept să scădem la numărul de cazuri”

Alexandru Rafila, președintele Societății Naționale de Microbiologie, a spus că se aşteaptă la o scădere a numărului de noi cazuri de coronavirus după data de 10 mai, moment în care ţara noastră să intre pe o pantă descendentă. Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Alexandru Rafila a anunţat data la care România va intra pe o pantă descendentă

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a declarat surprins plăcut de faptul că după sărbătorile pascale nu a crescut numărul de cazuri de COVID-19 şi speră ca şi după regulile de relaxare, numărul infecţiilor să fie cât mai mic:

“Este evoluţia în platou cu care ne-am obişnuit de mai multe săptămâni. A fost o mică sincopă în weekend, dar asta a fost cauzată din cauza sistemului de raportare. Suntem în acelaşi timp. Aştept să intrăm pe un trend descendent, iar după data de 10 mai va începe să scadă. Eu aşa sper şi cred că după 10 mai va scădea.

Sperăm să nu apară focare noi. Discutăm de cazuri la nivel naţional, însă acestea pot apărea în mai multe zone. Mi se pare raţional ceea ce spune domnul Arafat cu reguli la fel de stricte pentru focare.

A fost o surpriză plăcută. Numărul mediu de cazuri a rămas acelaşi şi după sărbătorile pascale. Din ceea ce ştiu de la colegii mei, s-a produs o schimbare a sistemului de raportare, lucrurile au fost decalate şi de aceea a fost o diferenţă zilele trecute.

La pacienţii care nu ies negativ după o perioadă mai mare de timp există un fenomen”

Mijloacele de transport nu trebuie să fie aglomerate, să fie un anumit spaţiu. Nu trebuie să vină în contact apropiat. Masca şi dezinfectarea mijloacelor de transport trebuie să întregească acest tablou.

Cifrele de persoane vindecate le privim foarte simplu. Majoritatea formelor apărute în România au fost forme uşoare sau medii. Durata de spitalizare este de aproximativ două săptămâni.

La pacienţii care nu ies negativ după o perioadă mai mare de timp există un fenomen. Marea majoritatea a acestor pacienţi s-au vindecat, nu infectează, dar există nişte reziduuri care nu au fost eliminate”, a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

Loading...

Recomandari