ALERTA! Virusul care face ravagii printre români! Au fost înregistrate 28 de cazuri, iar peste un milion de persoane au fost imunizate

Nu mai puțin de 28 de cazuri s-au înregistrat de la începutul sezonului, iar alte 1.093.977 de persoane ce fac parte din grupele de risc au fost imunizate antigripal până la data de 9 decembrie, anunță Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Conform sursei citate, în perioada 3-9 decembrie s-au înregistrat 17 cazuri de gripă. Nu s-a înregistrat niciun deces confirmat cu virus gripal.

Conform INSP, la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, infecţii virale ale căilor respiratorii superioare şi pneumonii) a fost de 88.387.

De asemenea, în săptămâna 3 – 9 decembrie s-au înregistrat la nivel naţional 149 de cazuri de gripă clinică şi opt cazuri de infecţii respiratorii acute severe, conform Agerpres.

Cele 28 de cazuri de gripă de la începutul sezonului se împart astfel: cinci cazuri gripă cu virus AH1, două cu virus AH3, 20 cu virus A nesubtipat şi un caz cu virus

Loading...

Recomandari