ALERTA! Un avion militar al Rusiei a fost interceptat în spațiul aerian al României

0 39

Un avion militar de supraveghere al Rusiei a fost interceptat de forțele britanice de la Mihail Kogălniceanu, după ce a pătruns în spațiul aerian al României.

Anunțul despre incident a fost făcut de comandorul Chris Ball, șeful escadrilei britanice de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu. Bell a mai spus că primul astfel de incident a fost înregistrat la începutul lunii mai și a dat de înțeles că de atunci s-a mai repetat.

El a mai susținut că în misiunile de poliție aeriană colaborează îndeaproape cu piloții români, dar și colegii americani de la Baza Mihail Kogălniceanu, aceasta fiind, de fapt, experiența ”de valoare” cu care se va întoarce acasă, scrie Mediafax.

”În fiecare zi este o onoare să merg la muncă, în special aici unde sunt împreună cu partenerii din NATO, şi cred cu tărie că această colaborare ne face pe toţi mai puternici. Iar una dintre particularităţile acestei misiuni este, pe lângă activitatea de poliţie aeriană, oportunitatea de a ne antrena împreună. Să vedem cum este să lucrezi cu românii, sau cu americanii. Iar această experienţă, de o valoare enormă, o luăm cu noi înapoi”, a mai spus Chris Ball.

Marți, Forțele Aeriene Britanice (Royal Air Force – RAF) au sărbătorit, 100 de ani de la înființare, iar pentru a marca ocazia în anul Centenarului României, membri ai detaşamentului britanic 135 Expeditionary Air Wing, dislocat pentru câteva luni la baza aeriană Mihail Kogălniceanu, au organizat o paradă, în colaborare cu Forţele Navale şi Aeriene Române.

Recomandari