ALERTĂ – Klaus Iohannis a dat SEMNALUL: am cerut să se studieze LEGALITATEA desemnării Adinei Florea la DNA

0 56

Președintele Klaus Iohannis susține că a cerut departamentului de specialitate din cadrul Administrației Prezidențiale să studieze în ce măsură desemnarea Adinei Florea la DNA s-a făcut în mod legal. Președintele a insistat asupra faptului că avizul CSM este unul negativ.

„România nu poate face pași înapoi împtriva corupției și nu voi accepta asa ceva. Pentru asta DNA are nevoie în fruntea sa o persoana independentă. Nu e posibil să facem pași înapoi, unde România înregistrase pași pozitivi. Avem un aviz negativ de la CSM care conține lucruri care trebuie să ne dea de gândit. Până atunci am cerut departamentului de resort să verifice legalitatea acestei propuneri. Dar nu voi accepta nimic ce reprezintă un pas în spate în lupta împotriva corupției”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Bruxelles întrebat despre numirea la șefia DNA a Adinei Florea.

Acesta a adăugat: „Nu cunosc persoana și nici nu cred că e nevoie să cunosc persoana. Voi studia documentele, după care o să vorbim acasă mai multe”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat luni, că i-a trimis președintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a Adinei Florea în funcția de procuror-șef DNA. Ea a primit aviz negativ din partea Secției pentru procurori a CSM.

https://www.facebook.com/stiripesurse.ro/videos/487192378433869/

Recomandari