ALDE, santaj in forta la adresa PSD. Ameninta ca se retrage de la guvernare, ultimatum adresat lui Dancila

Vicepresedintele ALDE, Ioan Tintean, care conduce filiala judeteana Bistrita-Nasaud, a declarat, joi, ca trebuie semnate protocoale de colaborare cu PSD in fiecare judet pana in luna septembrie, in caz contrar existand posibilitatea ca liberal-democratii sa se retraga de la guvernare.

Tintean a spus ca a ridicat aceasta chestiune la o intalnire cu presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, care i-ar fi spus ca problema colaborarii la nivelul judetelor intre cele doua partide va fi transata dupa congresul PSD din 29 iunie.

„Noi avem un protocol semnat la nivel de conducere, conducerea celor doua partide, protocol pe guvernare, nu avem protocoale in judete, nici in Bistrita-Nasaud, dar nici in alte judete nu exista niciun protocol intre filialele ALDE si filialele PSD. (…) A intervenit presedintele (Calin Popescu Tariceanu n.r.) si a spus: Da, e ok ce zici tu, dar hai sa avem rabdare, sa treaca congresul PSD, sa vedem cu cine semnam protocolul – resemnam protocolul la nivel national si pe urma sa purcedem la intalniri, asa cum am facut si cand am format USL, in judet, intre fiecare conducere PSD si ALDE, si sa vedem daca picam de acord. Daca nu picam de acord, atunci ne retragem. Cam asa stau lucrurile corect, cinstit la aceasta ora”, a precizat Tintean, intr-o conferinta de presa, informeaza Agerpres.

Intrebat cand ar urma sa se ia decizia posibilei retrageri de la guvernare, vicepresedintele ALDE a spus ca acest lucru depinde de modul in care va continua colaborarea cu PSD in tara.

„Pai, daca nu mai poti colabora, nu-i corect sa te retragi? (…) Pana in septembrie, lucrurile se lamuresc pe doua paliere: candidatul de la prezidentiale si semnarea protocoalelor pe fiecare judet. Dupa aceea, vom vedea ce vom face. Este posibil ca, daca nu se va intampla sa semnam protocoale, adica sa nu putem colabora, este posibil la un moment dat sa ne retragem. Este posibil sa fie si anul acesta, este posibil sa fie si la anul, nu stim”, a afirmat Ioan Tintean.

Liderul ALDE a precizat ca, in acest moment, in mai bine de jumatate dintre judetele tarii nu exista colaborare intre liberal-democrati si social-democrati.

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More