Al Treilea Război Mondial stă să ERUPĂ. Putin evacuează 40 de milioane de civili din Rusia

0 40

Lucrurile se deteriorează grav între Rusia şi SUA, din cauza războiului din Siria. Rusia şi SUA nu se înţeleg în problema siriană, tot mai multe voci susţinând că este posibil un conflict armat deschis între cele două părţi.

Unele voci îndrăznesc să vorbească chiar de iminenta celui de-al Treilea Război Mondial, bazându-se şi pe acţiunile combatanţilor din ultimele zile, noteaza Express

De pildă, marţi, în Rusia, a fost demarat un amplu exerciţiu de „apărare civilă” care va implica participarea a 40 de milioane de civili, 200.000 de ambulanţe şi 50.000 de unităţi de echipamente.

Exerciţiul va dura până pe 7 octombrie. „Scopul principal al exerciţiului este acela de a exersa organizarea managementului în situaţii de criză, pentru a verifica dacă organele competenţe sunt apte să facă faţă unor situaţii extreme”, a spus un oficial rus.

Tot acesta a adăugat că exerciţiul va fi împărţit în trei etape: conştientizare, planificare şi evacuare. Vor fi luate în calcul situaţii ipotetice în care ţara s-ar confunta cu emnisia de radiaţii chimice şi biologice, incendii şi alte situaţii de urgenţă.

Recomandari