Al doilea agresor al jandarmeriței la protestul din 10 august a fost reținut marți. De ce este acuzat

0 60

Al doilea agresor al jandarmeriței de la protestul din 10 august a fost reținut, după ce inițial, un alt bărbat a fost prins la câteva zile după proteste pentru agresarea Ștefanie.

Numele celui de-al doilea agresor nu a fost precizat, informează libertatea.ro.

‘În cauza având ca obiect infracţiunile de ultraj (agresiune asupra a doi lucrători de jandarmerie), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (sustragerea unei arme) şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul I.L.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Probele administrate în cauză până în prezent au conturat următoarea situaţie de fapt:

În data de 10 august 2018, inculpatul I.L.G., în timp ce se afla în Piaţa Victoriei din Bucureşti, sector 1, în timpul unui manifestaţii publice, alături de numeroase alte persoane, a agresat un subofiţer de jandarmi aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, aplicându-i o lovitură cu piciorul în regiunea spatelui, după ce în prealabil l-a tras de vesta de serviciu.

Totodată, prin acţiunile violente comise asupra persoanei vătămate, inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică, creând un puternic sentiment de teamă numeroaselor persoane prezente la manifestaţia de protest.

Totodată, faţă de inculpat s-a dispus luarea măsurii reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca acesta să fie prezentat, în cursul zilei de astăzi, judecătorului de drepturi şi libertăţi cu propunerea de luare a măsurii arestării preventive’ au afirmat procurorii într-un comunicat.

Recomandari