Aici s-a ajuns: Salutul NAZIST afisat de sute de oameni in Bruxelles. Si VIOLENTE extreme – VIDEO

0 44

Manifestatii extrem de violente in centrul Bruxelles-ului la o manifestatie de comemorare a victimelor atentatelor de la inceputul acestei saptamani. Sute de barbati in negru au afisat salutul nazist si s-au luat la bataie cu politistii.

Manifestantii au aruncat, printre altele, cu proiectile incendiare inspre fortele de ordine si au distrus bunuri publice, a precizat politia pentru agentia de presa Belga.

httpss://www.youtube.com/watch?v=XLXvF-cS0FM

Fortele de ordine belgiene au fost nevoite sa foloseasca tunuri cu apa pentru a-i dispersa pe cei aproximativ 200 de manifestanti nationalisti care au patruns in Piata Bursei, potrivit AFP.

„Suntem huligani” sau „Suntem la noi acasa” au strigat manifestantii imbracati in negru, adunati in Piata Bursei, acolo unde ‘marsul impotriva fricii’ prevazut duminica a fost anulat la cererea autoritatilor, care au invocat nivelul de alerta antiterorista inca ridicat.

unnamed (6) unnamed (5) unnamed (4)

Potrivit agentiei belgiene de presa Belga, numarul suporterilor de fotbal veniti duminica in Piata Bursei ar fi fost de 450. Ei ar fi provenit din localitatea Vilvoorde, de la nord de Bruxelles. Unii dintre ei purtau cagule si pareau sub influenta bauturilor alcoolice.

Potrivit postului de televiziune RTBF, citat de DPA, martori de la fata locului au spus ca unele dintre persoanele prezente in piata ar fi activisti de extrema-dreapta.

Recomandari