Aici ne-au adus acesti PENALI. UE ataca dur: România, Ungaria, Polonia și Italia vor să slăbească sau chiar să distrugă UE

0 41

Aici ne-au adus acesti PENALI. UE ataca dur: România, Ungaria, Polonia și Italia vor să slăbească sau chiar să distrugă UE. Criticile fara precedent la adresa Romaniei sunt cat se poate de rau, chiar inaintea preluarii presedintiei Uniunii Europene. Daca Dancila ajunge acolo ne face de ras, oameni buni. 

Comisarul european pentru buget, germanul Günther Oettinger, a lansat cel mai dur atac al unui oficial european la adresa României. Oettinger a inclus România în grupul de țări care vor ”să slăbească sau chiar să distrugă Uniunea Europeană”, alături de Polonia, Ungaria și Italia, transmite Politico.eu.

Criticile fără precedent vin cu câteva luni înainte ca România să preia oficial președinția rotativă a Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019.

Proiectul european este ”în pericol de moarte” din partea unor oponenți din afara, dar și din interiorul UE, a spus Oettinger, un aliat fidel al cancelarului german Angela Merkel.

El a adăugat că Uniunea Europeană e pusă în pericol de autocrați care folosesc războaie comerciale și agresiuni. El i-a menționat pe Vladimir Putin (Rusia), Recep Tayyip Erdoğan (Turcia) și ”chinezii cei deștepți”.

Oettinger a acuzat și propriul guvern că nu arată suficient entuziasm pentru UE, mai ales când vine vorba despre buget.

Foto: Günther Oettinger (sursa: Comisia Europeană)

Recomandari