Ai diplomă de BAC? Te ANGAJEAZĂ la stat cu 4.700 de lei pe lună DOAR cu liceul!

0 29

Pentru unii bugetari se anunța vremuri favorabile din punct de vedere financiar. Cei care au doar liceul vor câştiga mai mult decât absolvenţii de studii superioare.

Statisticienii medicali şi registratorii medicali debutanţi, absolvenţi de studii medii, care lucrează la anatomie patologică şi medicină legală, vor avea în 2022 salarii de bază de aproape 4.700 lei brut lunar, cu 19% mai mult decât psihologii, logopezii, kinetoterapeuţii, asistenţii sociali, biochimiştii, fizicienii medicali, fiziokinetoterapeuţii, toţi debutanţi cu studii superioare de lungă durată, care lucrează în spitale clinice, potrivit proiectului legii salarizării unitare.

Lista bugetarilor cu studii medii care vor fi remuneraţi mai bine decât unii dintre colegii lor cu studii superioare în anul 2022, dacă proiectul de lege va fi adoptat în forma actuală.

În primul rând bugetarii care au absolvit doar studii medii şi care lucrează în Justiţie, în Diplomaţie, în Învăţământ, Cultură, spitale sau Administraţia publică centrală.

De asemenea, bugetarii cu studii medii care lucrează în Justiţie vor avea în anul 2022 salarii de bază de aproape 7.600 lei brut lunar, adică circa 5.300 lei „în mână”

În aceeași listă a majorărilor salariale se încadrează și operatorii de lumini, imagine, sunet, regizorii de scenă, iluminiştii de scenă, machiorii, peruchierii, butaforii, recuziterii, încadraţi la treapta I în instituţii de spectacole şi concerte şi absolvenţi de studii medii sau studii generale, vor avea salarii de bază de 4.130 lei brut lunar în anul 2022.

Totodată, și statisticienii medicali şi registratorii medicali debutanţi, absolvenţi de studii medii, care lucrează la anatomie patologică şi medicină legală, vor avea în 2022 salarii de bază de aproape 4.700 lei brut lunar.

Sursa: economica.net

Recomandari