Ai cumva aceste simptome? Mergi repede la medic! Ai putea avea cancer

0 70

Potrivit ultimelor studii, peste 90% din cazurile de cancer la plămâni apar în cazul persoanelor care fumează. Cu toate acestea și nefumătorii pot fi afectați de această boală, dacă stau mult timp în fum de țigară. Din păcate, simptomele cancerului pulmonar apar de cele mai multe ori atunci când boala este într-un stadiu avansat și este deja extinsă și spre alte organe.

Cancer la plămâni. Simptome

– Lipsa apetitului alimentar este una dintre cele mai întâlnite simptome în cazul cancerului la plămâni. Pierderea rapidă în greutate și lipsa senzației de foame trebuie să tragă un semnal de alarmă și e necesară o vizită la medic.

– Greutatea în a respira, senzația că rămâi fără aer și presiunea din piept simțită permanent poate să fie un alt simptom al cancerului pulmonar.

– Oboseala cronică este un alt simptom al cancerului pulmonar, având în vedere că plămânii nu mai funcționează corespunzător și astfel organismul nu mai este oxigenat așa cum trebuie. Mai mult decât atât, oboseala este o urmare a lipsei poftei de foame care duce la o proastă alimentare a organismului.

– Tusea persistentă care nu dispare mai bine de 3 săptămâni și se intensifică trebuie să tragă neapărat un semnal de alarmă, fiind unul dintre cele mai întâlnite simptome ale cancerului la plămâni. Tusea în cazul cancerului este însoțită de dureri în piept și în acest caz este imperativă o vizită la medic.

– Tusea cu sânge totodată este unul dintre cele mai grave simptome ale cancerului la plămâni. În cazul în care apare acest simptom este nevoie neapărat de un control medical.

– Nu în ultimul rând, modificările vocii prezintă un alt simptom des întâlnit în cazul cancerului pulmonar.

– În cazuri extreme, există totodată posibilitatea ca pe față, pe gât și pe brațe să apară diverse umflături, acestea fiind alte semne ale cancerului la plămâni.

Sursă: www.lyla.ro

Recomandari