Ai animale de companie? Ai putea fi obligat să le treci la întreținere

0 19

V-au copleșit de multe ori cheltuielile de la întreținere? Dacă sunteți și un mare iubitor de animale, ați putea să ajungeți în situația în care vă veți blestema zilele în care ați ales să stați la bloc. Autorităţile locale din Focşani au inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliu Local un proiect de hotărâre ce prevede, printre altele, ca animalele de companie care locuiesc la bloc, dar nu numai, să fie puse la plata cheltuielilor de întreţinere, gunoi menajer, curăţenie şi lumină pe scară.

„Orice animal de companie din cadrul unei familii care locuieşte într-un apartament este considerat membru al familiei respective şi va fi luat în calcul la toate utilităţile. La propunerea asociaţiei de proprietari sau locatari, animalele de companie vor fi înregistrate la plata utilităţilor, dar şi curăţenie pe casa scării, iluminat, care reprezintă cheltuieli indirecte ale asociaţiei de proprietari, iar pentru cheltuielile contorizate, în funcţie de numărul de membri de familie, se va considera că două animale de companie înseamnă un membru de familie“, a spus primarul din Focșani, Cristi Misăilă.

Două animale de companie = O persoană

Mai mult, edilii, la propunerea Poliţiei Locale, au stabilit să echivaleze două animale de companie cu o persoană. Drept urmare, cine are în casă două pisici sau doi câini, de exemplu, trebuie să achite cheltuielile corespunzătoare unei persoane. Suntem curioși dacă autoritățile din Focșani au luat în calcul, atunci când au stabilit această echivalare, toate situațiile ce ar putea apărea. De exemplu, în cazul câinilor de talie mare, se știe că ei consumă cel puțin la fel de multe resurse ca un om. Cum s-ar putea echivala două asemenea animale cu un om? Pe de altă parte, dacă o familie deține doi papagali sau canari, care împreună consumă mai puțin decât un om, cum s-ar calcula cheltuielile? Iar dacă o familie deține doar un câine, se consideră că are o jumătate de persoană? Nici nu ne mai gândim că, în acest fel, se vor descuraja adopțiile de animale. Poate aceste situații ar fi trebuit dezbătute mai mult. Chiar dacă această regulă s-ar putea aplica doar în Focșani, ea reprezintă un precedent periculos pentru celelalte orașe, așa că trebuie să avem mare atenție.

Sursa: telegrafonline.ro

Recomandari