Adriana Dutulescu: „Liviu Dragnea tocmai le-a dat americanilor o teapa de vreo 2 miliarde de dolari, ii vedeti in poza pe sefii de la Exxon si Black Sea Oil and Gasoil

0 42

Liviu Dragnea nu a ținut cont de dorințele companiilor petroliere și a impus amendamente surpriză la legea offshore care reglementează extragerea zăcămintelor de gaz din Marea Neagră. Liviu Dragnea a anunțat luni modificări majore în proiectul legii offhore, în principal introducerea unui impozit suplimentar, eliminarea unor facilități fiscale și obligația de a vinde minim jumătate din producție în România. Votul final ar urma să fie dat în această seară sau marți, în plenul Camerei Deputaților.

Adriana Dutulescu: „Domnul Dragnea tocmai le-a dat americanilor o teapa de vreo 2 miliarde de dolari, ii vedeti in poza pe sefii de la Exxon si Black Sea Oil and Gasoil.
Iulian Iancu a impus legea offshore cum a vrut Dragnea, adica fix pe dos de cum l-a rugat ditai seful de la Departamentul de Stat, Wess Mitchell, care a venit in Romania special sa negocieze cu Dragnea regimul exploatarilor de gaz americane din Marea Neagra

Lucian Mindruta: „De curiozitate: daca v-ar pica maine o mostenire de 1 milion de lei, cumva prima chestie pe care ati face-o ar fi sa intrati in mall cu toti banii si sa ii cheltuiti intr-o zi?
Nu?

Ca Romania asa face cu legea offshore:
Dam repede tot gazul din Marea Neagra si dupa aia ne ramane timp cat vrem noi pentru regrete”.

Asociația companiilor care dețin concesiunile din Marea Neagră, potrivit G4Media.ro.

Considerăm că amendamentele adoptate de Camera Deputaților vor avea un impact negativ semnificativ asupra industriei de petrol și gaze offshore din România și vor descuraja investițiile din Marea Neagră, cu consecinta imediata a diminuării potențialului de producție suplimentară de hidrocarburi din zona offshore.

• Asociația noastră considera că stabilitatea și predictibilitatea mediului legislativ românesc, în general și a regimului fiscal, în particular, pe intreaga perioada a contractelor de concesiune, reprezintă o condiție esențială pentru dezvoltarea cu succes a resurselor de hidrocarburi offshore.

Recomandari