Adrian Streinu-Cercel: ”Coronavirusul este un microorganism parșiv, nu dă totul din prima, poate reveni oricând”

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a venit cu vești proaste în lupta împotriva coronavirusului și a precizat că acest microorganism poate reveni în orice moment.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Adrian Streinu-Cercel: ”Coronavirusul este un microorganism parșiv, nu dă totul din prima, poate reveni oricând”

”Virusul poate intra într-o ușoară stare de liniște o perioadă, dar cel mai probabil va reveni la toamnă. Covidul este un microorganism parșiv, nu dă totul din prima, poate reveni oricând”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Invitat la emisiunea Marius Turcă Show, profesorul ne-a asigurat că vom avea parte și de al doilea val. El ne avertizează că măsurile de prevenție vor fi în vigoare și anul viitor pe vremea asta.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

”Trebuie să facem în continuare izolare la domiciliu. Dacă nu făceam această izolare curgeau cazurile. După 70-80 de zile virusul își limitează circulația, dar va reveni mai puternic la toamnă”, a spus Streinu-Cercel.

”Masca este foarte importantă, va face diferența în perioada următoare”

În același timp, directorul de la Institutul Matei Balș este de părere că un vaccin împotriva coronavirusului nu va fi disponibil în acest an: ”Graba strică treaba aici, nu vom avea un vaccin anul acesta. S-ar putea să avem anul viitor în martie, în aprilie”.

ADVERTISEMENT Citește pe același subiect:

  • Edi Iordănescu nu s-a mai prezentat la antrenamentele Gazului. Ce se întâmplă cu antrenorul. Exclusiv
  • Drumul legumelor românești de la solar la piață. Chinul fermierului, afacerea samsarului
  • FRH a decis să nu acorde titlurile de campioni la handbal! SCM Râmnicu Vâlcea, în grupele Ligii. CSM București și Dinamo, la mâna EHF
  • Criza de COVID-19, factorul "declanșator" pentru zborurile ecologice? Schimbările uriașe pe care le poate aduce pandemia pe termen lung
  • Biletul săptămânii îți poate aduce peste 120 de milioane! Dai lovitura cu cele mai tari meciuri!

Adrian Streinu-Cercel a recunoscut că i-a fost teamă ca România să nu se confrunte cu aceeași situație prin care au trecut Italia și Spania și precizează că moddeul urmat de Suedia nu este unul care să dea randament.

”Masca este foarte importantă, va face diferența în perioada următoare. Dar trebuie purtată corect pe nas și gură, nu trebuie purtată mai mult de 4 ore, trebuie aruncată în mod regulamentar și apoi trebuie să ne spălăm pe mâini”, a continuat profesorul.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Doctorul Adrian Streinu-Cercel avertizează asupra medicamentului Remdesivir, puternic mediatizat la nivel global în contextul pandemiei de coronavirus. Medicul din Capitală a dezvăluit că acest tratament este destinat doar celor în stare gravă.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel a dezvăluit că în România s-au descoperit trei forme de coronavirus, aduse din Italia, Israel și Germania, și care se comportă fiecare într-un alt mod.

ADVERTISEMENT ADVERTISEMENT

Loading...

Recomandari

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More