Administratorii paginii de Facebook Poliția Română cer ratinguri de 5 stele pe un grup de WhatsApp. Mesajul publicat de Berbeceanu

0 46

După ce pagina de Facebook a Poliției Române a primit peste 30.000 de evaluări de 1 stea, lucru care a scăzut ratingul paginii la 1.2, administratorii au început să dea mesaje pe grupuri private de WhatsApp ale polițiștilor, în care le cer acestora să intre pe pagină și să acorde evaluări de 5 stele. Mesajul a fost publicat de către Traian Berbeceanu. 

Scăderea ratingului paginii de Facebook a Poliției Române a stârnit numeroase nemulțumiri. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române i-a sfătuit pe cei care au acordat evaluări proaste să nu mai apeleze de acum încolo la poliție, iar zeci de persoane s-au trezit cu conturile suspendate din cauza unor „activități suspicioase” și spun că evaluarea a fost ștearsă și nici nu pot lăsa alta.

Traian Berbeceanu, fostul șef al biroului de combatere a crimei organizate Alba Iulia, a postat o imagine cu un mesaj prin care se cere un review de cinci stele, el ironizând solicitarea: ”Șefu, nu vă suparați, dar alea 5 stele reprezintă gradu’ sau clasificarea? L.E. După ieșirea de astăzi pot să vă dau maxim doo margarete…ca-colegi…”. Postarea a fost distribuită și de polițistul Marian Godină.

Scandalul a pornit după ce polițiștii rutieri din Capitală i-au făcut dosar penal șoferului care circula cu un număr de înmatriculare cu un mesaj ofensator la adresa PSD, i-au ridicat permisul de conducere și plăcuțele de la mașină invocând un amendament din convenția ONU de la Viena, care a fost însă abrogat în urmă cu doi ani. O clarificare importată în toată povestea cu șoferul cu numere anti-PSD vine de la Organizaţia Naţiunilor Unite. Într-un răspuns în exclusivitate pentru Digi24, ONU spune că și în România ar fi trebuit să fie valabil amendamentul propus de Belgia și intrat în vigoare în 2016, care le permite şoferilor să aibă numere de înmatriculare formate doar din litere.

Recomandari