Adevărul nespus până acum despre carnea de porc. Cât de periculoasă, este, de fapt, pentru sănătate?

0 57

Adevărul nespus până acum despre carnea de porc. Cât de periculoasă, este, de fapt, pentru sănătate?
Carnea de porc este o carne rosie bogata in proteine, vitamine esentiale, minerale si aminoacizi buni care sunt necesari pentru sanatatea organismului nostru.

Carnea de porc, dupa ce ii va fi eliminata grasimea si data la o parte, este bogata in nutrienti si este foarte benefica sanatatii noastre. Anumite parti ale carnii de porc, cum ar fi fileul de porc, cotletul si muchiul de porc sunt mult mai sanatoase decat carnea de pui. Totusi, preparatele ca sunca/bacon-ul si grasimile din carnea de porc contribuie la cresterea nivelului colesterolului rau din organism, la blocarea arterelor si,

consumate regulat, ne pun in pericol sanatatea.
Atunci cand grasimea este data la o parte, carnea de porc ramane numai cu grasimi mono si polinesaturate, ceea ce o face excelenta in dieta celor cu colesterol marit sau celor care au probleme cu inima. Carnea de porc este bogata in fosfor, seleniu, sodiu, zinc, potasiu si cupru.

In plus, contine si doua minerale foarte importante, fier si magneziu, dar si calciu si mangan. Carnea de porc are in continutul sau vitmina B6, B12, tiamina, niacina, riboflavina si acid pantotenic. Ca si numar de calorii, carnea de porc aduce 458 kcal/100 gr.
Va prezentam mai jos o comparatie intre carnea de porc si carnea de pui din punctul de vedere al aportului nutritiv adus de fiecare.

Top 9 al beneficiilor aduse de carnea de porc
1. Este bogata in vitamina B. Vitamina B1 este vitala pentru cresterea si repararea muschilor si tesuturilor nervoase.
2. Riboflavina din carnea de porc mentine pielea sanatoasa, repara tesuturile si ajuta la conservarea energiei din alimentele consumate.
3. Vitamina B6 prezenta in carnea de porc ajuta la metabolizarea grasimilor, proteinelor si carbohidratilor si la mentinerea sanatatii tesutului nervos.
4. Carnea de porc stimuleaza producerea de celule rosii in corp.
5. Fierul din carnea de porc stimuleaza producerea de energie si contribuie la o absorbtie mai eficienta a fierului si din alte tipuri de carne.
6. Carnea de porc mentine oasele sanatoase, puternice, dintii sanatosi si asigura un nivel total de energie ridicat.
7. Zincul din carnea de porc intareste sistemul imunitar si creste rezistenta organismului in fata bolilor.
8. Carnea de porc este o sursa excelenta de proteine si aminoacizi, ambele necesare in evolutia sanatoasa a organismului nostru.
9. Carnea de porc este excelenta pentru piele, sistemul nervos, oase si sanatatea mentala, dar si pentru sistemul imunitar gratie antioxidantilor.
SURSA: www.practo.com, andreilaslau.ro

Recomandari