Adevăratul motiv pentru care a fost omorât Ceaușescu! România acelor zile era un pericol pentru SUA si Rusia

0 59

Presa rusa a publicat, in premiera, marturiile unui ofiter al serviciilor secrete rusesti care a participat la operatiunea comuna a CIA, KGB, GRU si serviciile maghiare de inlaturare a dictatorului roman.

Ei bine eu nu am prins acele vremuri comuniste dar in fiecare zi, oriunde ma duc, aud doar „pe vremea aceea aveam case, aveam locuri de munca, ma duceam in concediu de 2 ori pe an”. Lucrurile negative le aud doar in media sau le citesc in cartile de istorie informează cultural.bzi.ro

Ceea ce stiu cu siguranta este ca in acea perioada s-au construit multe lucruriMARI si nu depindeam de alte state, nu eram datori, Ceausescu tinea laSUVERANITATEA Romaniei. Ei bine acesta se pare ca a fost motivul pentru careCIA, KGB si alte servicii secrete au organizat si sustinut „revolutia din 1989”.Nicolae Ceausescu dorea ca Romania sa devina, pe langa toate acestea, si o putere nucleara (ceea ce a suparat foarte multa lume).

La sfarsitul anului 1988, „problema romaneasca” a devenit una centrala in negocierile lui Gorbaciov, Sevarnadze si Iakovlev cu Occidentul. Problema nu consta in faptul ca in presa sovietica Ceausescu era prezentat drept un „stalinist” si dusman al perestroicii, chiar daca acesta intr-adevar a declarat in cadrul congresului PCR ca „mai curand Dunarea isi va schimba cursul decat va fi realizata perestroika in Romania”.

Problema nu a constat nici in antipatia personala a lui Gorbaciv fata de Ceausescu. In marea politica nu exista loc pentru sentimente. Exista doar interese. Acestea coincideau la Bush-tatal si Goraciov intr-un singur subiect comun: sa nu permita Romaniei sa devina o puterea nucleara. Mai ales ca exista deja problema ambitiilor nucleare ale Chinei.

Potrivit lui Roman, Bucurestiul initiase proiectului realizarii armei nucleare in anul 1976. Pentru fabricarea acesteia a fost format un grup de fizicieni, care lucrau intr-un centru secret din orasul Magurele.

Asa cum este astazi in cazul Iranului, oficial, lucrarile erau realizate in domeniul energeticii nucleare. Rezultatele pozitive i-au permis lui Ceausescu sa declare oficial in mai 1989 despre faptul ca, din punct de vedere tehnic, Romania este capabila sa produca arme nucleare. In decembrie 1989, Ceausescu a fost inlaturat si executat.

Si inca o dovada ca toti cei care au condus Romania dupa revolutie au vandut aceasta tara bucata cu bucata sau nu au stiut ce sa faca pentru a pastra ceea ce alti au cladit:

Peste doi ani, in 1991, noua guvernare a Romaniei a acceptat sa supuna sub controlul absolut al Agentiei Internationale pentru Energia Nucleara obiectele si centrele de cercetare nucleara. Pentru o perioada indelungata, in Romania s-au aflat 13,5 kg de uraniu imbogatit (80 la suta). Iata de ce in 2003, in colaborare cu CIA si Serviciul de Informatii Externe a Federatiei Ruse, au organizat o operatiune secreta de transportare si neutralizare in Rusia a materialului nuclear. Acesta a fost adus la Bucuresti cu un transport militar, incarcat in Il-76 si transportat la uzina de concentrate chimice din Novosibirsk.

Transportarea a avut loc la comanda Agentiei Internationale pentru Energie Nucleara si finantata de Ministerul Energeticii al SUA. Operatiunea a fost executata de Comisia Nationala pentru control asupra activitatii nucleare a Romaniei. Ministerul industriei nucleare a Federatiei Ruse a executat functia de coordonator al operatiunii. Totusi, aceasta a fost monitorizata si de expertii americani.

Inspectiile obiectelor nucleare efectuate de Agentia Internationala pentru Energia Nucleara au scos la iveala faptul ca incepand cu anul 1985 Romania a efectuat experimente chimice secrete in scopul obtinerii materialelor necesare crearii unei bombe nucleare. Potrivit estimarilor expertilor, Ceausescu ar fi reusit sa obtina bomba nucleara catre anul 2000. Aceste planuri au fost zadarnicite de conspiratia serviciilor secrete.

Sursa: cultural.bzi.ro
Recomandari