Actorul Florin Zamfirescu, scrisoare deschisă: „Strada urlă, porcii râmă”

0 50

Deși textul de mai jos este scris în anul 2015, după incendiul din clubul Colectiv, el este la fel de actual și ar fi fost la fel de actual în aproape orice moment de după anul 1989. Cu harul unui scriitor talentat, Florin Zamfirescu reușește să ne miște sufletul, să ne trezească din somnul cel de moarte! Chiar așa, până când o să le mai meargă?

„Apel disperat și inutil…

Ni se vorbește de „restructurări”, de „democrație originală”, ni se arată cât de complicat este totul… Când de fapt este foarte simplu: punctualitate, corectitudine, responsabilitate, indiferent de cine este la putere. Adaug și patriotism!

Sancțiuni exemplare pentru corupți, în regim de urgentă! Cine fură azi un ou, ieri a furat… un bou! Confiscare!

Mergi in Parlament nu pentru drepturi, ci pentru a sluji țara. Punct! Pentru asta renunți la orice altceva, chiar și la somn! Oribilului traseism politic! Azi esti alb, maine roșu? Și alegătorii tăi?

Contracte schimbate prin „acte adiționale”? Furt, incapacitate, șmecherie! Stop!

Din anii 90 nu mai avem ștanță pentru aur, fiindcă nu mai avem ce extrage. Minele se închid, dar in jurul lor roiesc „șacalii” alogeni”. Sunt idioți? Ei, sau guvernanții, in frunte cu Guvernatorul? Dacă „mai este aur” de ce nu noi? Dacă „nu mai este”, de ce ei?

PIB-ul nostru provine, majoritar, din vânzări și chirii… Țara bogată permite asta. Dar când vor seca? Producții nu putem face? Șomerii nu pot lucra? Să trimiți în șomaj mineri, cu salarii în avans, în loc să-i recalifici pentru șosele și autostrăzi, este furt național! Să întreții pe bani publici o cohorta de pușcăriași fără să recuperezi cele furate, este cârdășie!

Toți „fac pe proștii” și merg înainte ca porcii când râmă… Pe sub garduri, pe sub legi!

Strada urlă, porcul râmă. Asta trăim.”

Florin Zamfirescu

Recomandari