Acesta este VINOVATUL pentru uciderea a 13.500 de porci. Seful ANSVSA a oprit medicii veterinari sa faca inspectia animalelor din gospodarii

0 82

Informații năucitoare ies la iveală! Eroare gravă în Guvernul Dăncilă, care ne va costa sute de milioane de euro! Propagarea pestei porcine putea fi împiedicată.

Geronimo Brănescu, şeful ANSVSA, a oprit, însă, medicii veterinari să facă obişnuita inspecţie a animalelor în gospodării, informează Libertatea.

Anual, medicii veterinari merg în bătăturile oamenilor în februarie-mai. Anul acesta însă, pe 13 februarie 2018, când deja existau mai multe focare confirmate de pestă africană, Geronimo Brănescu a înlocuit inspecția cu o analiză din birou.

Invocând probleme financiare, Brănescu a dat Ordinul 17/2018 în care hotărăște că verificarea animalelor din februarie – mai se înlocuiește cu ‘o analiză în detaliu’ a trecutului. Veterinarii protestează și îl avertizează pe Brănescu despre iminența izbucnirii molimei. Totul este, însă, în zadar.

Tot ceea ce medicii au estimat s-a împlinit, pentru că nu era vorba despre o simplă profeție, ci despre concluzii științifice. Aceleași modele științifice susțin că pesta va continua acum să se extindă.

Conform sursei citate, 26 de lei plătește statul pentru vizita unui medic veterinar într-o gospodărie. 6 milioane de euro achită statul, la nivelul întregii țări, pentru inspecțiile de primăvară.

Acum, după propagarea pestei porcine, statul va plăti 6 milioane de euro, cât costau toate vizitele veterinarilor, numai unei singure ferme, cea de la Tulcea, unde au fost omorâți deja 48.030 de porci!

Nota de plată a epidemiei „va fi de sute de milioane de euro, spre aproape un miliard de euro”, susține Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România, citată de Agerpres.

Recomandari