Aceasta este „Vila Ceaușescu” pe care nimeni nu vrea să o cumpere. A fost prima reședință de protocol a dictatorului. Motivul este halucinant!

0 25

Vila din Predeal a fostului dictator Nicole Ceauşescu este în continuare pe piaţă, după mai bine de trei ani de la anunţul scoaterii la vânzare de către Artmark Historical Estate. În urmă cu doi ani, au fost primite mai multe oferte, dar acestea au fost mult sub preţul solicitat, de 300.000 de euro.

Artmark Historical Estate este divizia casei de licitaţii Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice şi de artă. După modelul marilor firme internaţionale de consultanţă imobiliară, Artmark Historical Estate oferă clienţilor săi acces la acest segment special de piaţă, dedicat proprietăţilor istorice şi de artă, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice.

Vila ridicată în a doua jumătate a anilor ’20 în zona sportiv-turistică Cioplea punctează una dintre primele construcţii de agrement ridicate în acest sens în zonă, devenind reşedinţa de iarnă a prof. Teodor Vasilescu.

Reşedinţa avea să fie achiziţionată ulterior de Comitetul şcolar al Municipiului Ploieşti (1937), acesta fiind ultimul proprietar până la venirea la putere a comuniştilor. Construită în stil tradiţional, ce aminteşte de casele cu cerdac din zona muntenească, Vila „Ceauşescu” avea să primească acest supranume datorită utilizării ei de către Nicolae Ceauşescu în perioada 1950-1958, moment în care reşedinţa se afla în administrarea Ministerului Forţelor Armate. În acea perioadă, Nicolae Ceauşescu, în grad de general-maior de armată, îndeplinea funcţiile de ministru adjunct la Ministerul Apărării Naţionale şi Şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei.

Astfel Vila devenea prima reşedinţă de protocol din Predeal pe care a avut-o Nicolae Ceauşescu înainte de preluarea puterii depline. După 1965, vila de protocol trece în administraţia Întreprinderii Economice de Odihnă, ieşind de sub juristicţia Ministerului Apărării chiar în anul în care Nicolae Ceauşescu devenea secretar general al PCR.

Vila are o suprafaţă de 322 de metri pătraţi şi un teren de peste 1.300 de metri pătraţi. Construită pe două niveluri, aceasta are opt camere.

Sursa: bzb.ro

Recomandari